Kako stvari stoje novi bulldozer procesori su kompatibilni sa AM2,AM2+,AM3 soketima.Tako da ko ima neku iole nadrkaniju plocu sa nekim od ova tri soketa mocice da koristi nove procesore na njima....AMD ce omoguciti svojim korisnicima da bez kupovine novih ploca predju na novije procesore,sada samo treba da izadju a mi da se pomolimo bogu da ce ploce izdrzati :)
bilo je vec reci da je razlika u pin-u .. ali ne znam nisam upucen toliko niti pratim.. koliko sam skontao nije to jos nista 100%.. bolje da se ne trci pred rudu
AMD je više puta izlazio u javnost sa saopštenjem da AM3 socket neće podržavati Bulldozer procesore, dok pre neki dan Asus nije izašao sa pričom da će njihovi top modeli podržavati novije procesore uz update biosa. Razlike u rasporedu jednog pina postoje, konkretno: http://goo.gl/ZuKJR Valjda će se sve znati kroz par nedelja.
a što se mene tiče i ne treba. Radi se o potpuno novoj arhitekturi i logično je da će Bulodžeri zahtevati i sasvim nove ploče da bi u potpunosti pokazali šta mogu. Super je to što je AMD 5-6 godina unazad omogućavao `skoro potpunu` kompatibilnost svih procesora i soketa koje je izbacio na tržište, ali tako nešto ne može da traje večno. Za utehu, stari procesori će raditi na pločama sa 9x0 čipsetovima. Smatram da je to više nego dovoljno.
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
:: a što se mene tiče i ne treba. Radi se o potpuno novoj arhitekturi i logično je da će Bulodžeri zahtevati i sasvim nove ploče da bi u potpunosti pokazali šta mogu. Super je to što je AMD 5-6 godina unazad omogućavao `skoro potpunu` kompatibilnost svih procesora i soketa koje je izbacio na tržište, ali tako nešto ne može da traje večno. Za utehu, stari procesori će raditi na pločama sa 9x0 čipsetovima. Smatram da je to više nego dovoljno. :: :: Ma nemoj?!? Koliko bi to bio brži jedan procesor na toj `novoj` ploči, pored neke stare dobre AM3 ploče? U PROCENTIMA MOLIM! Da vidimo da li ta razlika opravdava cenu kupovine nove ploče pored CPU ili samo CPU koga lepo nalemimo na `staru` DDR3 ploču i imamo najnoviju tehnologiju za male pare.
To što neko voli da bude OŠIŠAN KAO OVCA (što radi Intel jeli) i drago mu je kada ga KAO VOLA vuku za nos i sa svakim novim procesorom ga ucenjuju da kupi i novu ploču je njegov problem. To što radi AMD u zadnjih 6 godina je za pohvalu. Jer, se za male pare dobija vrhunski PC hardver koji parira duplo skupljem Intel-u koji menja podnožja kao čarape. Ne shvatam?!? Umesto da se radujete ovoj informaciji vi još negodujete kako to nije dobro?
ŠTO SE TEBE TIČE? Ma ko bre tebe jebe. Ako si GLUP IDI KUPI I NOVU PLOČU I PROCESOR i dodji ovde da ih što pre postaviš u potpisu kako bi bio faca jer te u društvu ili kući ne cene previše, mamlazu jedan balavi i nedozreli.
:: :: a što se mene tiče i ne treba. Radi se o potpuno novoj arhitekturi i logično je da će Bulodžeri zahtevati i sasvim nove ploče da bi u potpunosti pokazali šta mogu. Super je to što je AMD 5-6 godina unazad omogućavao `skoro potpunu` kompatibilnost svih procesora i soketa koje je izbacio na tržište, ali tako nešto ne može da traje večno. Za utehu, stari procesori će raditi na pločama sa 9x0 čipsetovima. Smatram da je to više nego dovoljno. :: :: :: :: :: Ma nemoj?!? Koliko bi to bio brži jedan procesor na toj `novoj` ploči, pored neke stare dobre AM3 ploče? U PROCENTIMA MOLIM :: Da vidimo da li ta razlika opravdava cenu kupovine nove ploče pored CPU ili samo CPU koga lepo nalemimo na `staru` DDR3 ploču i imamo najnoviju tehnologiju za male pare :: :: To što neko voli da bude OŠIŠAN KAO OVCA (što radi Intel jeli) i drago mu je kada ga KAO VOLA vuku za nos i sa svakim novim procesorom ga ucenjuju da kupi i novu ploču je njegov problem. To što radi AMD u zadnjih 6 godina je za pohvalu. Jer, se za male pare dobija vrhunski PC hardver koji parira duplo skupljem Intel-u koji menja podnožja kao čarape :: Ne shvatam?!? Umesto da se radujete ovoj informaciji vi još negodujete kako to nije dobro? :: :: ŠTO SE TEBE TIČE? Ma ko bre tebe jebe. Ako si GLUP IDI KUPI I NOVU PLOČU I PROCESOR i dodji ovde da ih što pre postaviš u potpisu kako bi bio faca jer te u društvu ili kući ne cene previše, mamlazu jedan balavi i nedozreli.
Samo da znaš da ću čim se pojave Buldožeri i 9x0 čipsetovi da kupim i nov procesor i novu ploču, a pošto trenutno koristim DDR2 i novu memoriju. To ću da uradim baš u inat tebi, tako da možeš da pukneš od jeda kad pročitaš moj potpis. Još ću da boldujem nove komponente da svi vide šta ja imam.
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
ma nemoj da se nerviras, pogledaj mu user name i avatar, mozda decku zaista treba strucna pomoc a toga nije svestan, sva sreca da se ovde javio pa smo mu na vreme predocili...
Sto se tice potpisa konf. koju dosta likova ovde koristi jedino se moze rewci da je jadno i bedno.Ciganinu da das komp odmah bi ispisao kao i ovi likovi za to nemam komentar!Imam 1055T pa me boli q sto cu stavim ovde konf da svi vide kao ja sam super imam extra konf FUJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!
Ti onda i nemas neki razlog da jos menjas tvoj racunar. Sto se tice potpisa konfiguracije ja je na ovom forumu nemam mada volim da vidim sta sve ljudi poseduju i nemam ama bas nikakvo gadenje prema tome....
To sto imas 1055T ne cini te super vec tvoji komentari govore o tome ko si !!!
:: Sto se tice potpisa konf. koju dosta likova ovde koristi jedino se moze rewci da je jadno i bedno.Ciganinu da das komp odmah bi ispisao kao i ovi likovi za to nemam komentar!Imam 1055T pa me boli q sto cu stavim ovde konf da svi vide kao ja sam super imam extra konf FUJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!
pa to nije normalno. Šta, je l` treba da skrivam koje komponete imam, samo da bi neke tamo CICIJE bile u zabludi kako im je komp kupljen pre 4-5 godina i dalje prava aždaja? Jadni ste i bedni.
Sta Vam je bre ?? Lepo je cuti razlicita misljenja, al sta se vredjate ?? Jeste li svesni da ovaj forum citaju i mladji od 18 godina, koji su ljubitelji hardware-a ??
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Srecom po vas, koji volite Deku, pa postoji Intel, tako da kada se
21.03.2011. 13:43
status: user broj poruka: 10998
jednoga dana ipak urazumite (i avaj, napusti vas zaljubljenost), mozete jednostavno da kazete (kao sto je to Ilija Cvorovic kazao Jakovljevicu) prvo sebi a onda i drugima: `bio sam mlad, trebale su mi pare za provod, jeo sam g*wna, bas tim recima `jeo sam...` kupovao bofl od hardvera...`. A tada ce vec i NV proizvoditi fusion procesore tako da ce biti cak i izbora...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.