Uz plocu asrock 770 Extreme3 mozete otkljucati navedeni semprom na x2 koji kosta oko 27 eura i dobiti o.k. dualcore za 27 eura! I na zvanicnom sajtu asrocka mozete videti za koje procesore garantuju otkljucavanje hahahh...... ewo linka http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=770%20Extreme3
Sigurno i na drugim plocama se mogu otkljucati tako ko nema para i za procesor i dobru plocu bolje da uzme dobru plocu i ovaj proc,otkljuca pa kasnije kupi jaci...
naravno da moze unlock core,al ne na svakom CPU... evo moj x3 710,skoro 2godine i kusur kod mene,ne mere da se otkljuca,pokusano sa Biostar TA790gx i Asus M488TD-V EVO...otkljuca se on al nije stablian!
Pogledaj sajt,oni malte ne garantuju za tvoj procesor sa ovom plocom... Nije fora otkljucavanje nego sto semprom moze da se otkljuca haha i dobije o.k. dual za 27 eura nov `_
o temo ja pricam,samo `neki` se mogu otkljucati,znaci revizija jezgra je u pitanju,ne SVI
:: U čemu je fora, što si tek sada otkrio da i neki Semproni 140 mogu da se otključavaju, ili šta :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
I ja sam pokusao 2kom neuspesno...ALi prosle nedelje sam ubo pravi i naravno testirao ga raznim testovima 1-2sata i probao u par igrica...Radi extra brzo a pogotovo u windowsu u poredjenu sa fabrickim. Znaci potvrdjujem da uz mnogo srece mozete otkljucati jeftini procesor sempron 140 2.7GHz, 1MB cache u Athlon II X2 4400e 2.7GHz, 2MB cache ! ! ! .) .) .) E sad verovatno se i lepo klokuje jer je hladan ki zmija, ali nisam to testirao jer bas i ne volim klokati, a i ovaj je prodajni model koji sam ubacivao u masinku za prodaju... I da ne zaboravim da je otklucan na ploci ASROCK UCC model...moram proveriti tacno koja je oznaka da ne lupam. U glavnom je nforce 630a cipset sa GF 7025 integracijom... Vrlo jeftina ploca i mogu reci i kvalitetna jer do sad nisam imao reklamacija na nj, a prodao sam oko 100kg .)
Ovo je moja tema,vezana za otkljucavanje semprona 140,Otkljucao,prosao prime,sve extra,al me zezao u nekim igrama,nesto sa senkama.Naravno radio je extra dok je bio otkljucan
Bas ste me zaintrigirali da probam, ali nikad to nisam radio :) Imam semprone LE1100 i LE1250. Ako ne uspe da li ce moci i dalje da se koriste, to jest ako ipak otkljucam, a ne radi dobro sta cu onda sa njim ??
Ja sam zamenio 5 Semprona za 5 Athlona 7750, dao sam semprone po 10 evra, a athlone sam uzeo po 37 evra. Sad mi ostao samo jos jedan sempron na prodaju, ali je jedna nogica otkinuta . I imam u upotrebi jos 5 semprona u mashinama ?
Uzeo plochu za drugi komp MSI 880GMS E-35 i Sempron AM3 145 i otkljuchao drugo jezgro :D Videh sada ovu temu..pa eto da podelim sa drugarima... ko zeli za male pare da proba :) ploca 6.000 procesor 3.000(otkljuchao na athlon x2) i 1000 din 2 gb rama DDR3.. Grafika integrisana ATI HD4250 .... za 10000 mislim da ne moze bolje :) MSI 770-C45 AM3 Athlon x3 445( otkljuchan X4 ) TakeMS 2x1gb DDR3 1333Mhz 2x160GB Maxtor MSI OC 5670 1gb GDDR5 Asus DVD/RW Napajanje 550W
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647035. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.