Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
SPDIF
STRANA 1 OD 1
-ShonE- SPDIF 17.03.2011. 22:00 T34593

status: user
broj poruka: 3529
Postovani,
imam jednu plocicu koju bih zeleo da povezem preko spdif digitalnog izlaza. U pitanju bi bila konekcija preko standardnog komponentnog dzeka. E sad, fora je sto ploca nema na sebi izveden konektor vec se on nalazi na samoj ploci i potreban je nekakav vid adaptera, odnosno kablica koji bi sa jedne strane trebao da ide direktno na plocu a sa druge strane(valjda) da ima standardni digitalni zanski-dzek.
Slike dole pokazuju kako konektor izgleda na samoj ploci. Zanima me da li je neko imao ovakve egzibicije, ili mozda i ima viska jednog ovakvog kablica!?

Thanks in advance!

http://img585.imageshack.us/i/layoutey.jpg/
http://img190.imageshack.us/i/spdif.jpg/
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 17.03.2011. 22:12 #306056

broj poruka: 9006
Trebaju ti samo dva pina s ploče, spdif i gnd, nemoj zmija da te uapi da slučajno spojiš vcc.

Da nabudžiš to možeš da iskoristiš kabl od prekidača ili diode sa starog kućišta, dvopinski konektor ostaviš, prekidač ili diodu odsečeš i na njegovo mesto zalemiš ženski činč.

Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty Ja sam to radio 17.03.2011. 22:16 #306059

broj poruka: 1670
na više svojih ploča, evo i sad mi je jedna tako povezana na pojačalo. Dakle preko koaksilnog, a ne preko optičkog SPDIF-a.

Treba ti: malo žice sa dvopinskim konektorom - idealno skini od power, reset i sl. dugmića sa nekog starog kućišta, jedan ženski činč konektor, jedan prazni bracket. tj. limčić, bušilica, lemilica i 5 minuta truda :)

Izbuši rupu na limčiću i postavi na njega činč konektor. Zalemi jednu žicu koje ide na jedan pin dvopinski konektor na centralni vod konektora, drugu žicu koja ide na drugi pin na masu, tj. spoljni deo konektora.

Na ploči imaš tropinski konektor za SPDIF. Pinovi su GND, signal i VCC.

VCC tj. napon nećeš koristiti, on se koristi za optički SPDIF.

N preostala dva pina zabodi konektor, pazi samo da ti pin koja ide na masu okreneš na GND.

I to je to, uživaj u digitalnom izvoru zvuka sa svoje integruše, nema šumova, krčanja i sl. :)

mighty raic me preteče :) 17.03.2011. 22:17 #306060

broj poruka: 1670

-ShonE- Re 17.03.2011. 22:26 #306062

broj poruka: 3529
Hvala puno, tako sam i ja mislio da odradim al reko aj da prvo pitam.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs