Athlon X3 450 sa BOX kulerom - trenutno, ubrzo zamena. J&W 6150SE-UC3 mini ITX ploča Radeon 5450 1GB DDR3 2*2 GB DDR1333 Kingston V+ 64GB SSD + 1TB WD green. LiteOn slim DVD-RW Sve spakovano u Sliverstone Sugo SG05B miniTX kućište, kockica 22x17x27cm . E sad, instalirao sam, sve lepo radi, pa rekoh da se malo i poigram s BIOS-om. Godinama unazad sam imao samo Intela, pa sam oko AMD-a malo zarđao.
Probao sam Core Unlock, lepo radi, vidim procesor kao Phenom X4 B50, u biosu je temp oko 33C.
Problem je kao da CnQ više ne radi, kuler je konstantno na 3500rpm, a svi alati za temperaturu prijavljuju neke gluposti.
Jel ima nekog leka ovome -buku kulera ću rešiti drugim kulerom, ali šta za praćenje temperature?
Linx nekih 20min je stabilan, duže nisam hteo dok nemam čime da pratim temp.
Napone sam ostavio na AUTO, u X3 modu, napon procesora je od 1,1 do 1,45V zavisno od opterećenja, u X4 je sve vreme zakucan na 1,45V - pretpostavljam da je to posledica što ne radi CnQ?
Kad god otkljucas procesor, polude alati za dijagnostiku. CnQ na nekim plocama radi, a na nekima ne. Za tvoju ne znam, pa necu da kazem napamet. Sacekaj odg service pc ili Skyfire-a. operator
Bolje da si mu preporučio Tortojeda da mu pomogne oko otključanog AMD-ovog procesora. On takve stvari prosto obožava.
@mighty Kad otključaš dodatna jezgra, više ne možeš da očitavaš temperaturu pojedinačnih jezgara, već samo ukupnu temperaturu procesora. To ti važi za sve otključane procesore.
Phenom II X4 B20BE @3,1GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
Ja sam ubedjen da covek ne moze da smisli proizvode kompanije AMD/ATi ni na forumu a kamoli da dodje u kontak sa istim :-).Sorry Sky ako sam pogresio
:: Kad god otkljucas procesor, polude alati za dijagnostiku. CnQ na nekim plocama radi, a na nekima ne. Za tvoju ne znam, pa necu da kazem napamet. Sacekaj odg service pc ili Skyfire-a :: operator :: ::
Mislim da grešiš u vezi Skaja. Ako te ne mrzi, potraži neki njegov post na Benčmarku. Tamo je sebi nadenuo ime PCBeast, pa baci pogled na konfiguraciju koju je naveo (ako nije bilo promena od moje poslednje posete forumu). Ima da se onesvestiš istog momenta. Kad dođeš sebi, svhatićeš da si pogrešio u vezi njega. Ali to što si rekao za Skaja, 99% posto važi za Tortojeda. Njemu se takvi propusti kao Skaju ne mogu da dese.
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
Prateci par godina oba foruma,veruj mi nije bilo tesko povezati ta dva nicka.A to sto mu stoji u `moja masina` nisam proveravao ali verujem ako je AMD u pitanju,malko vas lozi.Spreman je on na salu. Secam se da je neko ovde prokomentarisao njegove komponente `kakav dres tehnike` jer je stvarno imao zlo by Intel/nVidia
:: Mislim da grešiš u vezi Skaja. Ako te ne mrzi, potraži neki njegov post na Benčmarku. Tamo je sebi nadenuo ime PCBeast, pa baci pogled na konfiguraciju koju je naveo (ako nije bilo promena od moje poslednje posete forumu). Ima da se onesvestiš istog momenta. Kad dođeš sebi, svhatićeš da si pogrešio u vezi njega :: Ali to što si rekao za Skaja, 99% posto važi za Tortojeda. Njemu se takvi propusti kao Skaju ne mogu da dese :: :: :: Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
Tacno je to sa senzorima da brljave,ali mozda kod nekog i moze da se ocita temp.Recimo ja na drugom kompu imam otkljucan x3 procesor i kao sto se vidi na slici AIDA 64 extreme ed. ocitava temperature.Za C`N Q stavi auto u biosu umesto enable i trebalo bi radi normalno.Evo slike ko ne veruje http://www.dodaj.rs/?3t/13D/2rRSfri9/snimak.jpg
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.