Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
vredi li ovo menjati?
STRANA 1 OD 1
hare vredi li ovo menjati? 14.03.2011. 13:31 T34491

status: user
broj poruka: 87

Trenutno imam Core2 Duo E8400@3.6GHz na Asusovoj ploci P5Q-Pro sa 2 GB DDR2 memorijom na 800Mhz.
Sve kupljeno krajem 2008,pa sam mislio da se obnovim.Koristim ga za net ,filmove,igrice i renderovanje.
Medjutim citajuci postove vidim da se nebi bas preterano usrecio,sem sto bi imao komponente sa garancijom.
Dali da sacekam!?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ... 14.03.2011. 13:35 #304946

broj poruka: 4519
presao sam ja sa E8400 na ovu konfu iz potpisa bas zbog posla i ako ces renderovati (a primetices i u igricama ) onda itekako vredi preci na nesto novo sa dd3 i vise jezgara.

I7 2600 + TX3 + P67 C43
8gb Ripler 1600 cl6
5850 OC edition 1 gb
Samsung F4 raid 0 + F1 1TB
Xonar D2 + Creative Inspire T6100
Raven RV01 + Arkangel 850w
VX 2450-led

MacBook Air 13.3`

Ajd uzdravlje

strela75 Izgubio bi pare... 14.03.2011. 13:39 #304947

broj poruka: 1589
uz kontrolisani napredak...

U slicnoj sam situaciji. Imam E8600, 2x2GB DDR2 1066MHz, P5Q Pro Turbo, i poslednji put kad sam postavio pitanje upgrade-a, ispalo je da bih morao da poklonim ovo moje, a da platim punu cenu za jacu konfiguraciju. Moje resenje je da ovaj komp ostaje kod mene (deci) dok radi, a sledeci ce biti ulaganje od nule. Isto preporucujem i tebi (osim ako te ne svrbe pare), uz eventualno dokupljivanje memorije.

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

strela75 Pa sad covek nek bude pametan... 14.03.2011. 14:51 #304968

kad u 4 minuta dobije dva oprecna odgovora :):):)

Poenta: moras sam da odlucis, sta ti je bitno.
- Ako si zadovoljan sadasnjim izvrsavanjem zadataka koje postavljas pred racunar, moj savet je da ne doplacujes, nego kad dodje vreme promenis kompletan komp. Znaci odluka bi bila: pare ostaju u dzepu
- Ako te koci u radu, itd. prodaj ga i doplati za bolji i brzi. Pare otisle u brzi rad kompa

PS. Najskuplja varijanta je menjanje jedne - dve komponente. Bolje ces proci ako ljudima prodajes ceo komp i kupujes ceo komp. Makar po meni i mom dosadasnjem iskustvu.

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

Ognjeni Re: Pa sad covek nek bude pametan... 14.03.2011. 15:56 #304997

hehe jbg.... to je tako..100 ljudi sto cudi .)....bas tako kako coveku treba...ali znas kako , ima i ona druga strana a to je da tu makinu treba da zameni dok jos moze da izvuce nesto para iz nje...za godinu dana ce to biti pre-matora i zastarela konfa a sad je jos uvek dosta ok i vredi finih para.

I7 2600 + TX3 + P67 C43
8gb Ripler 1600 cl6
5850 OC edition 1 gb
VX 2450-led

MacBook Air 13.3`

Ajd uzdravlje

:: kad u 4 minuta dobije dva oprecna odgovora :):):
::
:: Poenta: moras sam da odlucis, sta ti je bitno.
:: - Ako si zadovoljan sadasnjim izvrsavanjem zadataka koje postavljas pred racunar, moj savet je da ne doplacujes, nego kad dodje vreme promenis kompletan komp. Znaci odluka bi bila: pare ostaju u dzepu
:: - Ako te koci u radu, itd. prodaj ga i doplati za bolji i brzi. Pare otisle u brzi rad kompa
:: PS. Najskuplja varijanta je menjanje jedne - dve komponente. Bolje ces proci ako ljudima prodajes ceo komp i kupujes ceo komp. Makar po meni i mom dosadasnjem iskustvu
:: Pozdrav
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
hare RE 14.03.2011. 16:08 #305000

Ognjeni dobra ti je masina ali trenutno me bas ne svrbe pare.
Ps:Koliko trenutno vredi ova moja ploca,procesor i memorija ?
Ostatak konfe:500Gb Hdd,Ati HD 4850,NZXT 500W,ASUS kuciste.itd..
Hvala na savetima!

strela75 ... 14.03.2011. 16:44 #305010

@Ognjeni
meni komp prvo otplati sebe. Tako sam ovu masinu otplatio prvim poslom. Posle toga me ne interesuje koliko vredi i koliko cu izvuci. Samo me interesuje koliko treba jos da dam, da bih dobio nesto vise. Ili koliko ukupno treba dati, da bi se preslo na potpuno novu platformu. Uvek imam backup varijantu, gde komp ostaje deci za zezanje, a onaj jos matoriji ide na poklon nekome (za recimo pice i sl.).
Tako je isto bilo sa laptopom. Isplacen odradjenim poslicima, i sad i da ga bacim, nije steta. Ali u bukvalnom smislu, jer je 2004. godiste, ali i dan danas zaradjuje pare (manje - sporadicno, ali zaradjuje).
Stampac kupljen za 80 evra sa novim tonerom (pominjani Perihard) - prvi posao odstampan na njemu i zaradjeno 50 evra. Skoro otplacen - ako ne racunam toner.

@hare
Roba uvek vredi onoliko koliko je neko spreman da `pljune` za to. Vidi po oglasima koliko se krecu komponente, a koliko slicne konfiguracije. Ja sam za moju kombinaciju mogao da uzmem ~200 evra (ali jos nije bila toliko zastarela).

Neko ce se vec javiti, ko je u toku sa cenama pa ce ti dati konkretniju procenu.

Pozdrav.
-
Ognjeni Re: ... 14.03.2011. 17:09 #305018

to je sasvim normalno da ako koristis PC za posao da ces ga otplatiti u nekom trenutku pre ili kasnije ali to ne menja cinjenicu da nije isto iskesirati 500e i 200e doplate za upgrejd .)

I7 2600 + TX3 + P67 C43
8gb Ripler 1600 cl6
5850 OC edition 1 gb
VX 2450-led

MacBook Air 13.3`

Ajd uzdravlje

:: @Ognjen
:: meni komp prvo otplati sebe. Tako sam ovu masinu otplatio prvim poslom. Posle toga me ne interesuje koliko vredi i koliko cu izvuci. Samo me interesuje koliko treba jos da dam, da bih dobio nesto vise. Ili koliko ukupno treba dati, da bi se preslo na potpuno novu platformu. Uvek imam backup varijantu, gde komp ostaje deci za zezanje, a onaj jos matoriji ide na poklon nekome (za recimo pice i sl.)
:: Tako je isto bilo sa laptopom. Isplacen odradjenim poslicima, i sad i da ga bacim, nije steta. Ali u bukvalnom smislu, jer je 2004. godiste, ali i dan danas zaradjuje pare (manje - sporadicno, ali zaradjuje)
:: Stampac kupljen za 80 evra sa novim tonerom (pominjani Perihard) - prvi posao odstampan na njemu i zaradjeno 50 evra. Skoro otplacen - ako ne racunam toner
:: @har
:: Roba uvek vredi onoliko koliko je neko spreman da `pljune` za to. Vidi po oglasima koliko se krecu komponente, a koliko slicne konfiguracije. Ja sam za moju kombinaciju mogao da uzmem ~200 evra (ali jos nije bila toliko zastarela)
:: Neko ce se vec javiti, ko je u toku sa cenama pa ce ti dati konkretniju procenu
:: Pozdrav
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
hare RE: 14.03.2011. 18:25 #305035

Razmislicu jos malo o tom upgrade-u.Prvo da vidim realno koliko mogu da dobijem za staru konfu.Premda i7 mi je misaona imenica.Mozda bi mogao da se nategnem za neki i5 sa odgovarajucom plocom.
Pozdrav!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs