Kad upalim komp rade svi kuleri na kucistu i grafici jedino se kuler od procesora malo zavrti i stane a na monitoru treperi non stop lampica kao da je komp ugasen i tako moze raditi koliko god!!!!! Moze li mi neko reci sta se sjebalo ili barem otprilike!? Procesor je AMD Athlon 4000+ Ploca GA-M56S-S3 Napajanje CM 420W
Vadio sam odmah ram i pisti ploca.Ja sumljam na procesor ili napajanje,ma da nesto mi nije logicno da je napajanje posto sve ostalo radi i vrti pun djavo coolera a i na proceseoru sam svasta experimentisao kada se to desilo a i daj boze da je procesor na njega imam garanciju :))
Vracam danas imam garanciju jos 2 meseca pa nek pipkaju koliko oce doduse imam jos garanciju samo na procesor i plocu pa molim boga da nije napajanje ili nesto drugo.Imam problem i sa DVDjem prepoznaje ga u biosu ali u win nekad ga ima nekad ne kupio nov i dvd i kabal i isto kada ga vidi kad ubacim disk zakucao ceo komp menjao sam i sata ulaze na ploci jok isto! Kako reaguje komp kad rikne procesor??
Najčešće ne crkava. Kad crkne onda ploča zavija kao hitna pomoć i vatrogasci zajedno. Poslušaj šta su ti rekli ServisPC i Rajić. Ako je crklo napajanje i ubilo ploču nema ti ništa od te garancije. Obavezno ga oteraj na garanciju sa ispravnim napajanjem. Ako odeš sa neispravnim napajanjem od garancije nema ni g.
Šta si svašta eksperimentisao oko CPU? Ako si ga spalio onda ploča ne zavija. Na spaljene komponente nema garancije.
Jesi probao CLEAR_CMOS? Drugu grafičku? Drugi RAM? Drugo NAPAJANJE?
Sa 2.1GHz sam ga digao na 2.8GHz bez dizanja napona pa mi je to bilo malo pa sam mu podigao malo napon kao i memoriji.Poceo je normalno da dize sistem i samo zaledio i posle toga opa Djurdjo :) Kad izvadim ram pisti ploca tako da ona valjda nije,kao sam smanjio na procesor i napajanje valjda ne znam vise ni sam!!!!
Nosim danas u servis pa kako god,posto radim u Opstini icicu sa kolegom inspektorom da malo pogura :) samo da nije napajanje,napajanje je staro oko 2 god Coolermaster 420W valjda nije imao sam i vise stvari prikljucenih kao tv kartu i slicno pa je radilo a i vrti ostale coolere i grafiku.
da si oc procesor pazi ovako,obzirom da pisti kad memorije nema,to znaci da procesor i ploca komuniciraju,probaj sa napajanjem drugim,ali probaj i ovo: izvuci napojni kabal iz napajanja,izvadi bateriju,i sacekaj minut,izvadi i 4-pinski kablic za napajanje procesor,startuj plocu,ugasi ,vrati napjni kablic za napajanje procesora,i trebalo bi da proradi...
Ne idi sa tim 99% riknutim napajanjem u servis. Ako je ubilo i ploču nema ti ni ništa od garancije ni sa 10 inspektora. Probaj drugo napajanje da znaš na čemu si.
ne znaci da ako ventilatori rade,da napajanje daje dobre napone...probaj da skines 4-pinski konektor za napajanje procesora,i trebalo bi onda da vrti sve non stop,ali da ne baca sliku,ukoliko je ovo sto ja misl9im da jeste...ako se tako ponasa,pokusaj ono sto ti napisah u poslednjem postu,a moguce je vrlo i da te napajanje zeza,probaj,pa javi
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.