Kako se kotira procesor iz naslova teme odnosno u rangu kojih procesora trenutne ponude iz oba tabora se nalazi i da li ga ima smisla uzimati kao zamenu za C2D6600?
Imam C2D6600 na 2,4Ghz na Asus Commando ploci. Kakva bi prica bila u slucaju da se zabode recimo C2Q9650 (ako se ne varam trebalo bi da ga moja ploca podrzava)?
Zavisi od cene. Ploča je izuzetna. Ja bi pre zalivadio odvojeno ploču,proc i ram i to zamenio sa nekim 1155 ili AM3 kompletom u kombinaciji sa DDR3 memorijom
:: Imam C2D6600 na 2,4Ghz na Asus Commando ploci. Kakva bi prica bila u slucaju da se zabode recimo C2Q9650 (ako se ne varam trebalo bi da ga moja ploca podrzava) :: :: ::
Ma predpostavio sam ali reko` da pitam. Aaako ga uzmem naravno, medjutim u nedoumici sam vec danima, da li uopste vredi ulagati u staru platformu. Mozda sve rasprodam. Vec sam bacio na oglase da vidim sta ce biti.
zavisi cime se bavis, ako igras igre uzmi neki E8xxx kao sto rece servispc, ali ako radis nesto pametnije tipa rendering, video obrada itd uzimaj quad, jedino me nervira kod te q8XXX serija sto je magistrala na 1333 pa ti u startu treba dobra ploca da bi ga klokovao.
Tako sam i ja razmisljao. Stavio bih najaci Quad koji bih nasao naravno po pristojnoj ceni na primer C2Q9650 ali ga tesko naci. Ovaj Q8300 je dosta zastupljeniji i jevtiniji.
@gogi1 Ne radim nista ozbiljno na kompu. Gaming iskljucivo. Nadam se da je Asus Commando sasvim dobra ploca da ispostuje neki od Quad-ova koje smo pominjali.
Video sam. Ploču ćeš prodati odmah (ako već nisi dobio pozive), a ovo ostalo nikad po tim cenama.
:: Ma predpostavio sam ali reko` da pitam. Aaako ga uzmem naravno, medjutim u nedoumici sam vec danima, da li uopste vredi ulagati u staru platformu. Mozda sve rasprodam. Vec sam bacio na oglase da vidim sta ce biti :: :: ::
Znam, zato sam i poceo da razmisljam o toj vrsti upgrade-a. Prvog je bilo na oglasima pre par meseci, pa ode, do skoro se pojavljivao Q9550 pa i njega vise nema. Kretali su se od 150 do 170 Evra, dok Q8300 moze da se nadje tu i tamo za oko 100 a ima ga i novog u nekim radnjama za 120 Evra.
@servispc Ma Ok, znas kako ide, stavio sam malo vise cene pa ako se jave ozbiljni kupci doci ce do spustanja svakako ali necu ni da dajem komponente u bescenje.
Moj Q8300 ide na 3.3 bez dizanja napona. I bez ikakvih problema. Nije neki klok, priznacete :) Ja sam presao na ovaj procesor sa E5200. Razlika je drasticna. Mada me svi ubedjuju da je to samo subjektivni trip, ja sam prosto odusevljen kako mi sve radi. Mada, sto se para tice, mislim da sam se debelo ubulio. Pre godinu dana je kostao 120e. Bolje da sam sve lepo zamenio za AM3 i ddr3. Sad bih sigurno tako uradio... Q8300@3.3GHz GA-EP35-DS3 2x1GB@880MHz Kingston+1x2GB880MHz Apacer Sapphire 6850 @ 990/1200 22` ASUS VW221D LCPower550W
to je ipak Intel P965 chipset koji i pripada generacijski tom E6600 procesoru.Ploca je bila grom,ali ju je pregazilo vreme,ne znam sta cenis 170 €,ako je samo za plocu i procesor,preterao si.Ploca realno moze proci za 50-60,procesor 50 max.Ploca je verovatno i radila pun vek,svako overklokovanje bi bilo rizik na njoj jer povlaci i vise struje i toplote na istoj.To sto imash ili ostavi tako kako je ili menjaj za neki AM3 komplet.
ako se menja core2duo za quad, i nije tacno da nema neke razlike, pogotovo za novije igre koje i traze jace procesore(quad procesore), imao sam e5200 OC na 3.0ghz i sad ovaj q8200 i dosta bolju frame ratu sam dobio, recimo sc 2 je radio na oko 40 frejma prosecno, sad ide do 60 i nekad vise(maximalna frame rata), shift je radio dosta bolje isto sa quad cpuom, cod 4 ide do 100, prosecno 60-80....itd, znaci 100%(ako se menja) bolje menjati cpu sa 2 jezgra za cpu sa 4 jezgra, mada sada trenutno je najbolje sve to da se proda i uzme ddr3 platforma......
Da se nadovezem sumnjam da mozes dobiti vise od 40e za procesor i za plocu takodje i to da cekas da naleti neko raspolozen da da tu cenu, ram nije poznat, ako nije neki extra ni za njega neces moci da dobijes tu cenu.
I to sam imao neki dil pa sam prešao sa q6600 na q8300. Iskreno, nije mi to nešto značilo već mi je trebao na drugom mestu ovaj stariji. A da li da pređeš sa e6600 na q8300 - najviše zavisi od toga koliko para imaš. Skoro sam sastavio najnoviju p67-i5 2400 konfu. Moram ti reći da to radi kao zmaj na default klokovima. Skoro da se i sam razmisljam o promeni ali ako nemaš toliko mislim da ćeš itekako primetiti razliku i na ovoj zameni.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.