Jedno pomalo filozofsko pitanje (a mozhda i nije za one upucenije)
STRANA 1 OD 1
bstaletic
Jedno pomalo filozofsko pitanje (a mozhda i nije za one upucenije)
12.03.2011. 15:41
T34464
status: user broj poruka: 1889
Razmishljam da predlozhim za kupovinu Asus Sabertooth P67 umesto P8P67 Pro/EVO. A zanima me koliko su te `Military grade components` stvarno to shto piseh, pa su vasha mishljenja veoma dobrodoshla.
If wants and needs divide me Then I might as well be gone...
Re: Jedno pomalo filozofsko pitanje (a mozhda i nije za one upucenije)
12.03.2011. 16:03
status: user broj poruka: 6645
Ispod šlema mozga nema.
To je fake. Glupa plastika u kineskom stilu prevare, nabačena na komponente. Prava uloga mogla bi biti i suprotna - da spreči hlađenje... ovcošišačka proizvodnja. Bila je tema ovde na berzi, ja ne bi provalio jer me ne zanima, ali, baš smo se sprdali...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Razmishljam da predlozhim za kupovinu Asus Sabertooth P67 umesto P8P67 Pro/EVO :: A zanima me koliko su te `Military grade components` stvarno to shto piseh, pa su vasha mishljenja veoma dobrodoshla :: :: If wants and needs divide m :: Then I might as well be gone...
@Pisko Ja sam propratio tu temu, ali mi nije do te ploche (pa plastichnu plochu mogu i sam da napravim), vec do kvalitetnijih komponenti (kondenzatori, kao i ostale gluposti). @Vladats Ok, pogledacu je, mada mi ASrock (`kamena guzica`) ne uliva poverenje, jer znam da je to ASUS-ova cerka firma koja pravi jeftinije modele. A uz to i nije za mene (ja bih uzeo i 6 puta jeftiniju plochu za igranje igrica) vec je za caletovu firmu, a njemu sam pomenuo jednom kamene, ali kada je chuo da prave jeftine ploche, rekao je da ih zaobdjem u preporuci za kupovinu.
Nije ass-rock loš ali im ko i biostaru fali onaj poslednji potez šmirglom koji odvaja odličan proizvod od dobrog, to je ok za niži segment ali za viši jok. Ono što najviše boli je ipak kraća garancija.
A sabertooth je odlična ploča, onaj pokrivač verovatno ne koristi, ali ni ne smeta... ili bar nisam čuo da se neko žali na temperaturu ploče. Svejedno, cena je tu negde a i ove druge asusove jedu malter tako da je dilema više kozmetičke prirode.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
ja bih radije : P8P67 EVO , mada ako je za firmu EVO ima 2 mrezne karte .)
:: @Pisk :: Ja sam propratio tu temu, ali mi nije do te ploche (pa plastichnu plochu mogu i sam da napravim), vec do kvalitetnijih komponenti (kondenzatori, kao i ostale gluposti) :: @Vladat :: Ok, pogledacu je, mada mi ASrock (`kamena guzica`) ne uliva poverenje, jer znam da je to ASUS-ova cerka firma koja pravi jeftinije modele. A uz to i nije za mene (ja bih uzeo i 6 puta jeftiniju plochu za igranje igrica) vec je za caletovu firmu, a njemu sam pomenuo jednom kamene, ali kada je chuo da prave jeftine ploche, rekao je da ih zaobdjem u preporuci za kupovinu :: :: If wants and needs divide m :: Then I might as well be gone.. :: ::
Znachi ovako, EVO ima prednost zbog dve mrezhne i garancije. A zatim cu videti sa caletom (pa shta bude nasho). A TUFI cu da zaobidjem (odnosno cale) s obzirom na to da je marketing. Firma se bavi video ecitom i 3d animacijom, odnosno 3D Max, Adobe (marketing agencija). Tako da ce biti uposhljen i7 2600 i 8 GB RAM-a (kupljenih ranije).
Nego kolika je garancija na ove Asrock ploche i gde ih je moguce kupiti?
nije neka razlika u ceni,ali kod deluxe verzija Asusa nikad nije bilo greske,plus imas i USB3 front panel koji ce ti zatrebati jednog dana kad postanu standardni USB3 uredjaji.Ja licno terorisem ovog Sabertootha,da li mu armor smeta ili pomaze nisam probao,za sad stoji na ploci.Drugo,ovo je prvi put da Asus izbaci ovoliko dobrih ploca koje su oko 200€ ili manje od toga.PRO,EVO,DELUXE,SABERTOOTH,sve su vrhunske ploce ,neces omanuti ni sa jednom.Jedino sto bi trebao sacekati izlazak b3 revizije chipseta koji ce se pojaviti kod nas do kraja meseca.
Nema razloga da se ne uzme, ali vidim da nema neshto shto bi bilo znachajno, pa je presudila nizha cena EVO modela (mada josh nishta nije konachno, i ko zna kakve ce biti cene kad se mashina bude kupovala).
A kad smo kod USB3.0 header-a, da li to ima negde da se nadje?
Koliko sam primetio ASRock ima 3 godine garancije.
:: Garancija od 2 godine za ploču je nešto što bi me u startu odvojilo od kupovine iste :: :: :: Nego kolika je garancija na ove Asrock ploche i gde ih je moguce kupiti :: :: ::
Asus Sabertooth P67 REV3 neces naci kod nas jos uvek. Bolje uzmi neku jednostavniju plocu!Evo je sasvim dovoljan. Informisi se preciznije koje su ploce sad zastupljene sa rev3 chipsetom!
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.