malo pre mi je dostavljena mushkin radioactive memorija. brze bolje odem u bios da je stavim na deklarisane vrednosti 1600MHz 6-9-7-24 1.65v. komp je ceo pobrljaveo prvo nije hteo da se bootuje pa je hteo ali je zabo u ucitavanju biosa uz mucno pistanje spikera. cinjenica da nije stabilno. prvo jel moze da rikne nesto ovim mucenjem kompa i drugo meni je bitno da radi na tih 1600. ploca je gigabyte 870A-UD3.....
Joj vise te DD3 memorije, ko nije do sad imao problema sa njima... Uvek se nesto zezne prilikom setovanja default vrednosti, odnosno nece da rade, ili rade na nizem taktu...
Naravno da je bitno da radi na default vrednostima, msm zasti si onda bacao pare na takvu memoriju... Stavi ti da radi na 1600Mhz a pusti da sama setuje te brojke (6-9-7-24 latencu ili kako se vec to zove) pa vidi kako se ponasa.
:: malo pre mi je dostavljena mushkin radioactive memorija. brze bolje odem u bios da je stavim na deklarisane vrednosti 1600MHz 6-9-7-24 1.65v. komp je ceo pobrljaveo prvo nije hteo da se bootuje pa je hteo ali je zabo u ucitavanju biosa uz mucno pistanje spikera. cinjenica da nije stabilno. prvo jel moze da rikne nesto ovim mucenjem kompa i drugo meni je bitno da radi na tih 1600. ploca je gigabyte 870A-UD3.....
napon mora da bude tacno 1.65v kako su napisali?? tvoju sam drzao na default 1333mhz 9-9-9-ne znam zadnji broj nisam hteo da se igram. jel mogu ja nesto da pokvarim ovim zezanjem sa memorijom??
ok nego mi sve ono delovalo jezivo prvo zamrzava pri paljenju.... da nije mozda problem sad sam se setio za voltazu sam stavio cifru koja je bila ponudjena 1.60v nisam dugmetom + dodao jos 0.05v jel to moze da bude problem nestabilnosti!! nikada mi nije islo od ruke clockovanje memorije
:: Ne možeš ništa da pokvariš, samo ti nju namesti ko što piše na muškinovom sajtu ::
Naravno da može, osobito ako je neka nategnuta memorija u pitanju ko ta tvoja. Ako piše 1,65, more stavi mu tačno toliko.
Ko što reko, neće kompu ništa da bude od nestabilne memorije, slobodno se igraj, a ako na onim podešavanjima koja pišu na njoj nije stabilna znači da ili s njom nešto nije kako treba ili ti nije kompatibilna s pločom.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: ok nego mi sve ono delovalo jezivo prvo zamrzava pri paljenju.... da nije mozda problem sad sam se setio za voltazu sam stavio cifru koja je bila ponudjena 1.60v nisam dugmetom + dodao jos 0.05v jel to moze da bude problem nestabilnosti!! nikada mi nije islo od ruke clockovanje memorij :: :: :: Ne možeš ništa da pokvariš, samo ti nju namesti ko što piše na muškinovom sajtu :: ::
sranja li nema da se podesi na 1.65 nego sam morao da ga stavim na 1.660v to je malo vise ali vrednosti se dizu samo za 0.10v nije mi bas najjasniji taj bios. inace latenciju sam mu stavio 1600mhz 7-9-7-24. na netu sam procitao da se jedan lik mucio da izvuce cl6 i da je odustao na cl7. no dobro i za danas je dosta. bese linX da proverim jel stabila memorija???
Nema frke, na amd-u možeš da držiš memoriju na višem naponu, i 1,7V bi bilo ok.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: sranja li nema da se podesi na 1.65 nego sam morao da ga stavim na 1.660v to je malo vise ali vrednosti se dizu samo za 0.10v nije mi bas najjasniji taj bios. inace latenciju sam mu stavio 1600mhz 7-9-7-24. na netu sam procitao da se jedan lik mucio da izvuce cl6 i da je odustao na cl7. no dobro i za danas je dosta. bese linX da proverim jel stabila memorija?? :: ::
Zavsi to i od ploce ja moju memoriju teram na 2400Mhz na 10-10-10-30 na 1.632v a moze i 2000Mhz 8-9-8-28 na istom naponu moze i 2400Mhz 9-10-9-30 na 1.68v ali je to preko onih propisanh 1.65v za 1156 pa ja drzim na cl10 za svaki dan na 2400Mhz Inace je 2133Mhz 9-9-9-28 1.65v fabricki Isto ni kod mene nema 1.65v Ima 1.64v daje 1.632v i sledeca postavka je 1.66v a daje 1.64v A kod druga nije htela da radi ni na 2000Mhz cl9. Zavisi od memorije naravn ali i od ploce.
:: malo pre mi je dostavljena mushkin radioactive memorija. brze bolje odem u bios da je stavim na deklarisane vrednosti 1600MHz 6-9-7-24 1.65v. komp je ceo pobrljaveo prvo nije hteo da se bootuje pa je hteo ali je zabo u ucitavanju biosa uz mucno pistanje spikera. cinjenica da nije stabilno. prvo jel moze da rikne nesto ovim mucenjem kompa i drugo meni je bitno da radi na tih 1600. ploca je gigabyte 870A-UD3.....
Jeste, zavisi kakvi ti čipovi zapadnu, memorija mora da radi po onome što piše na njoj i na tim podešavanjima se testira u fabrici, a preko toga šta ti bog da. Kod Vožda su fabrička podešavanja u pitanju pa bi moralo da radi bezbeli.
Dobra te zapala vučino.
Ovu moju cu da drzim dok se ne raspadne :) Uopste nisam ocekivao da cu izvici 2400Mhz nisamni sanjao, i p[robam pre neki dan kad ono radi bolje nego na 2000. Tremutno sam setovao na 2400 CL9 i testiram da vidim mogu li mani naponi od 1.68v, mada je i to ok safe je do 1,7v na 1155
:: Jeste, zavisi kakvi ti čipovi zapadnu, memorija mora da radi po onome što piše na njoj i na tim podešavanjima se testira u fabrici, a preko toga šta ti bog da. Kod Vožda su fabrička podešavanja u pitanju pa bi moralo da radi bezbeli :: :: Dobra te zapala vučino :: :: Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru. :: ::
od mene ali uradio sam 20krugova bez greske. jel to dovoljno? deluje mi stabilno.... sacu da instaliram crysis warhead pa cu malo da kinjim ceo komp!! e sad opet ono raicu kad ti kazes ja cu ti vratim memoriju! i nadam se da te vise necu smarati sa pozajmicama
Dosta je 20 za memoriju, puca to obično posle par krugova.
Kad god oćeš, nije mi frka, može večeras, sutra...
:: od mene ali uradio sam 20krugova bez greske. jel to dovoljno? deluje mi stabilno.... sacu da instaliram crysis warhead pa cu malo da kinjim ceo komp!! e sad opet ono raicu kad ti kazes ja cu ti vratim memoriju! i nadam se da te vise necu smarati sa pozajmicam ::
poucen iskustvom sa ocz ddr2 kad sam stavio na 1066 sve sto sam mogao jeste da se ucita win7. ma da sam samo kalkulator hteo da pokrenem pojavio bi se plavi ekran! ajde poslacu ti ja sms ako budem mogao veceras. ako ne onda 100% ti vracam sutra
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.