Otkljucao sam ovaj atlon sa tri u ovaj atlon kog operativni prepoznaje kao phenom,ali u stvari ima samo jedno jezgro vise.Malo sam ga testirao sa linxom,prime95 i alatom iz sisoftware sandra...Nije dosad prijavilo gresku,ali ne znam vredi li ovo ostaviti cak i da je ispravno jezgro.Pitanje je da li je sistem jednako stabilan sa otkljucanim ili originalnim brojem jezgara,i kojim programom za test cpu mogu najsigurnije utvrditi pouzdanost otkljucanog procesora?
Pazi, u principu ti ne treba, i athlon ce da ti zavrsi sve poslove, ali super sto si to uspeo! :) pusti ga jedno 100 krugova u linx-u, pokreni neke zahtevnije igrice, pa ces videti! Ako prodje sve bez greske, cestitam, dobili ste cetvorke! .)
pametno ces postupito ako ne otkljucavas sa stock. ja sam svoj x3 720 otkljucao u x4 i pokrenuo linX test, posle 11min se pregrejao i restartovao na 3.0GHz.
:: Ja imam Athlon-a X3 455 i necu da radim nista sa stock cooler-om iako mi sad ne prelazi 35c.kad uzmem neki dobar `ladnjak,onda ce ga otkljucam i da se igram sa klokovanjem
Koliko sam razumeo zvrjeci po netu,i sa ovim jezgrom trosi 95 w max...Temp proca u linxu je isla najvise do 57C.Ne znam da li je to mnogo,ali je toliko izlazilo pri najvecem opterecenju.Posle 100 krugova,nije izbacio eror,tako da dok ne zasere bas ostavicu ovako...Zasad...p.s. Temp sam merio u everest,ne znam koliko je pouzdan.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.