Imam jedno pitanje-dilemu za sve koje ne mrzi da citaju.
Naime imam sledecu konfiguraciju:
Ploca: Asus Commando Procesor: C2D E6600 + Hiper 212(Plus) radi mi na 3.4Ghz@1.45v sa temperaturama od 37 do 55 stepeni Memorija: 2x2Gb Kingston ddr2 1066 Graficka: MSI N275GTX TwinFrozr Hdd: WD 640GB Blue Napajanje: Corsair TX750W Monitor: Samsung BX2431 LED (da ne trazite specifikacije 24`@1920x1080)
Komp koristim isljucivo za igranje i gledanje filmova/serija znaci nikakav rad programi i tako dalje.
E sada moje pitanje je posto sam skoro kupio monitor i sada kada igram neke naslove ne mogu da stavim full detalje. Znam da je do graficke kartice ali nisam siguran da ako kupim neku karticu noviju bolju da ce ostatak moci da je iskoristi.
Pa imam dilemu da promenim: Plocu CPU i mem za pocetak ili da kupim neku Grafiku i da ne menjam dok ne crkne :)
koje igre nece na full?ako igras vec takve igre koje ne moze da gtx275 izgura sve na full detalje,onda kazi koliko para planiras da izdvojis,pa da ti kazemo sta je najbolje da juris...A inace,ta gtx 275 bi trabalo da sve igre i dalje moze u full detaljima da igra,e sad...
Prvo sto treba da uradis je da kupis jacu grafu, tipa gtx 560, hd 6870, hd6950 ili jace ako imas kesa. Da bi ispratio grafu bilo bi pozeljno da prodas taj procesor i stavis neki quad na tu plocu. To je najjeftinije resenje. U suprotnom prodaj plocu, cpu i ram, dodaj kes i uzmi sandy bridge ili adekvatnu amd makinu sa nekom od gore pomenutih grafika.
bi bilo pametnije da zamenis, procesor, plocu i memoriju prvo, misli mda ti neke igre ne rade kako ocekujes zbog Quad Core procesora, mada ni grafiku ne bi bilo lsoe da zamenis, jer je full hd rezolucija u pitanju, za neku GTX560 recimo ako hoces nVidiju ili 6950 ako hoces AMD..
Znaci trenutno igram najvise Battlefield: Bad Company 2 online, ali sam pre neki dan probao Crysis 2 Demo i tu se vec malko mucio pa mi je dao temu da razmisljam.Inace para imam max 600e za plocu proc i mem a za grafiku bi dao max 300e +/- 10%. Ovu konfiguraciju necu da pojacavam (mislim na CPU) jer po meni nije vredno jer sam vec razmisljao o sandy bridge varijanti.
Imam za jedno ili drugo sa time sto za grafiku ne bi dao vise od onoga sto sam rekao. Pa ako ce takva grafika da radi na ovome sto imam onda je super ako ne onda kupujem plocu cpu i mem, a grafiku menjam kada skupim ponovo parice. (moram da napravim svadbu da bi skupio ostatak :) )
ne mislim naravno. predlozio sam graficku do 300e +30e ili ti 10% . a za ostalo neka uzme sta mu se svidja. minimum neki i5
:: Vozd,pa jel ti mislis da ce E6600 da izgura 570 :: :: Prodaj to sokocalo(ne monitor,ako mozes zadrzi i napajanje),kad to ucinis,javi se da sastavimo nesto valjano :: ::
Imam relativno slicnu konfiguraciju: CPU Intel Core2Duo 6600 2,4 (sa stock cooler-om radi na 3,0) MB Asus Commando RAM Kingston HyperX DDR2 800Mhz 4X1Gb VGA XFX9800GTX+ PSU Enermax Liberty 500W TFT ViewSonic VX1940wm 1680X1050 i vec duze vreme sam u nedoumici sta mi je ciniti. Prvo sam razmisljao da umesto C2D6600 stavim neki Quad 6600, 8300 ili 9550 i neku grafiku tipa GTX285 dok se nije pojavila GTX460 ali opet nisam bio siguran da li bih dobio ocekivana poboljsanja adekvatna ulaganju a i na forumu sam dobio oprecne odgovore i savete. Potom sam dolazio na ideju da prodam CPU, MB, RAM i VGA i predjem na potpuno novu platformu recimo Sandy Bridge sto bi takodje iziskivalo prilicno velika ulaganja a i u medjuvremenu se desio poznati problem sa Intel cheapset-ovima pa sam trenutno povukao rucnu, tako da i dalje koristim postojecu konfiguraciju (iskljucivo za igre). Sta moze na max moze sta ne moze oborim malo detalje i teraj, videcemo dokle ce. Ako neko ima bilo kakvu pametnu ideju slobodno neka kaze, sve uvazavam i prihvatam.
Nego posle svega sam se ipak odlucio da menjam ali sacekacu josh malo taman da se pojave B3 revizije Sandy Bridge ploca.Konkretno mi se svidja Asus Sabertooth p67 i verovatno neki i5 2500k procesor a grafiku cu da sacekam malko do kraja godine da vidim sta ce mi trebati za Battlefied 3 :)
Puno vam hvala za odgovore i savete.
Pozdrav Nikola
:: Imam relativno slicnu konfiguraciju :: CPU Intel Core2Duo 6600 2,4 (sa stock cooler-om radi na 3,0 :: MB Asus Command :: RAM Kingston HyperX DDR2 800Mhz 4X1G :: VGA XFX9800GTX :: PSU Enermax Liberty 500 :: TFT ViewSonic VX1940wm 1680X105 :: i vec duze vreme sam u nedoumici sta mi je ciniti. Prvo sam razmisljao da umesto C2D6600 stavim neki Quad 6600, 8300 ili 9550 i neku grafiku tipa GTX285 dok se nije pojavila GTX460 ali opet nisam bio siguran da li bih dobio ocekivana poboljsanja adekvatna ulaganju a i na forumu sam dobio oprecne odgovore i savete. Potom sam dolazio na ideju da prodam CPU, MB, RAM i VGA i predjem na potpuno novu platformu recimo Sandy Bridge sto bi takodje iziskivalo prilicno velika ulaganja a i u medjuvremenu se desio poznati problem sa Intel cheapset-ovima pa sam trenutno povukao rucnu, tako da i dalje koristim postojecu konfiguraciju (iskljucivo za igre). Sta moze na max moze sta ne moze oborim malo detalje i teraj, videcemo dokle ce. Ako neko ima bilo kakvu pametnu ideju slobodno neka kaze, sve uvazavam i prihvatam :: :: ::
Od kada se bakcem sa kompjuterskom tehnikom posebno su me privlacile komponente (citaj maticne ploce) sa opasnim nazivima kao Commando, Striker pa tako sada i Sabertooth. Sa nestrpljenjem cekam da se pojavi ta famozna B3 revizija pa da sevne Asus Sabertooth P67 i Intel i5 2500K naravno i neka dzigi bau DDR3 memorija, grafiku vec imam (MSI GTX460 Hawk Talon Attack, mozda zabodem jos jednu u SLI) i eto mi nove platforme a ovu koju sam naveo da posaljem u zasluzenu penziju. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.