Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Podesavanje BIOS-a na msi-770-c45?
STRANA 1 OD 1
ralebrale Podesavanje BIOS-a na msi-770-c45? 06.03.2011. 11:20 T34263

status: user
broj poruka: 678

Ova ploca mi je dosla sa podesavanjima na hw-u za kontrolu kulera sa parametrima:
Chassis intrusion-disabled
cpu smart fan target-disabled
sys fan control-100%

Koliko sam uspeo da razaznam na netu,ovako definitivno ne treba da bude podeseno.Da li neko ima ovu plocu i kolike vrednosti treba staviti. Ostatak je athlon II x3 450,ddr 3 1333,4850,cooler master 420.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
inemanja automatik! 06.03.2011. 11:36 #302536

broj poruka: 50
samo stavi `cpu smart fan target` na enabled i teraj... komp ce ti postati mnogo tisi, tj. smanjice se broj obrtaja kulera (ploca ce sama ubrzavati kuler kada za tim bude bilo potrebe odnosno kada se procesor pocne grejati)
na nekim plocama mozes i manuelno podesiti 3-4 brzine u zavisnosti od temperature (sto je mozda i najbolje (najtise) resenje, ali ovaj `smart` ce ti sigurno biti veliko poboljsanje).
chears!
ralebrale Re: automatik! 06.03.2011. 11:44 #302537

Ne postoji opcija enabled...Postavljene su vrednosti,mislim u stepenima 40,pa nadalje...

:: samo stavi `cpu smart fan target` na enabled i teraj... komp ce ti postati mnogo tisi, tj. smanjice se broj obrtaja kulera (ploca ce sama ubrzavati kuler kada za tim bude bilo potrebe odnosno kada se procesor pocne grejati
:: na nekim plocama mozes i manuelno podesiti 3-4 brzine u zavisnosti od temperature (sto je mozda i najbolje (najtise) resenje, ali ovaj `smart` ce ti sigurno biti veliko poboljsanje)
:: chears!
zoxin Re 06.03.2011. 11:58 #302541

broj poruka: 265
Prva opcija disabled.Smart fan stavis za zeljenu vrednost cpu.Ja sam kod mene stavio 45 cini mi se.To je temp. koja bi trebala da bude granicna.Moze da bude manja ali ne nesto mnogo veca od zadate.Ako stavis manju brze ce raditi vent. da bi stigao do zadate temp.Treca stavka ti je za dodatni vent. ako si ga ubo na sys fan.Ja sam kod mene stavio na 75.C`n quiet trebao bi da stavis na auto.

ralebrale Re: Re 06.03.2011. 12:11 #302544

Tako sam i stavio.Cudo vise ne urla.Hvala.

:: Prva opcija disabled.Smart fan stavis za zeljenu vrednost cpu.Ja sam kod mene stavio 45 cini mi se.To je temp. koja bi trebala da bude granicna.Moze da bude manja ali ne nesto mnogo veca od zadate.Ako stavis manju brze ce raditi vent. da bi stigao do zadate temp.Treca stavka ti je za dodatni vent. ako si ga ubo na sys fan.Ja sam kod mene stavio na 75.C`n quiet trebao bi da stavis na auto
::
zoxin Re 06.03.2011. 15:03 #302579

broj poruka: 265
Nema na cemu

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs