Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Drajveri,drajveri???
STRANA 1 OD 1
Dyca Drajveri,drajveri??? 28.02.2007. 10:55 T3425

status: user
broj poruka: 1574
Jel moze neko da mi kaze koji su najnoviji drajveri ili gde mogu da pogledam za moju konfig.??Imam AMD Athlon 3000+(NewCastle),Asus K8N-E Deluxe,Asus gForce 6800LE,HDD WD 200GB-neznam oznaku,Asus DVD-RW,to bi bilo to.Za sta sve mogu da se menjaju driveri(sem graficke)??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Drajveri,drajveri??? 28.02.2007. 11:19 #13121

broj poruka: 9420

:: Jel moze neko da mi kaze koji su najnoviji drajveri ili gde mogu da pogledam za moju konfig.??Imam AMD Athlon 3000+(NewCastle),Asus K8N-E Deluxe,Asus gForce 6800LE,HDD WD 200GB-neznam oznaku,Asus DVD-RW,to bi bilo to.Za sta sve mogu da se menjaju driveri(sem graficke)?
::

1. Drajveri se NE MENJAJU sve dok ti sve radi kako treba. Noviji drajveri, ne znace i poboljsanja u radu, a neretko imaju i suprotan efekat.
2. Na sajtovima proizvodjaca komponenti (ovde konkretno mislim na asus.com) ili cipova koji komponente nose ( nvidia.com za grafiku i plocu)
3. Drajvere mozes menjati za sve periferne uredjaje koji se dodatno kace za komp preko raznih slotova & prikljucaka. Drajvere ne mozes menajti za: CPU, MEM, optiku, hard... oni stizu sa drajverima za maticnu plocu (cipset) ili su generisani u operativnom siostemu.
-ShonE- Re! 28.02.2007. 11:22 #13122

broj poruka: 3529
Drajvere imas za plocu, procesor, grafiku, modem... Za hdd i DVDRW imas biose koji se tkzv. flesuju.
Za hdd nikada nisam radio flesovanje njegovog biosa, a za DVDRW redovno, kako izlazi noviji!
Dakle kao sto rece covek u prethodnom postu, na oficijelnim sajtovima(asus.com. nvidia.com) mozes ih skinuti!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Diamond73 28.02.2007. 17:12 #13137

broj poruka: 111

Drajvere za graficku menjaj ako igras igre.

Ja sam menjao drajvere za plocu,nista cudno,radi stabilnije.
Samo zavisi koliko ti je stara ploca,tj nemoj se zaletati da uzimas bas najnovije drajvere,ako imas stariju plocu.

probaj ovde http://downloads.guru3d.com/

http://drivers.softpedia.com/

http://www.lostcoders.net/files/drivers/

Osim ploce i graficke ostale drajvere ne pipaj!

Dyca neko uputstvo 01.03.2007. 09:32 #13198

broj poruka: 1574
Jel ima negde neko uputstvo da se procita kako da flesujem dvd i hdd?

mrlja Re: Drajveri,drajveri??? 01.03.2007. 10:38 #13212

broj poruka: 299
::AMD Athlon 3000+(NewCastle),Asus K8N-E Deluxe,Asus gForce 6800LE,HDD WD 200GB-neznam oznaku,Asus DVD-R

Driveri za plochu i graficku imash na ASUS site-u oni su ih proizveli (plocu i graficku)...
ali imash i na nVidia site-u https://www.nVidia.com ....
(driveri za HDD su u okviru nVidia drivera (IDE ATA/ATAPI devices))...
oni su proizvodjaci cipseta....
za igrice je cesto neophodno imati minimum tu i tu verziju drivera za grafichku sa minimum tom i tom verzijom DirectX-a....

za procesor postoje driveri i instaliraju se .. imaju na AMD site-u ...
kako bi windows znao sta da radi sa nekim novijim procesorima cije osobine nema (npr.Athlon Cool and Quiet driveri se obavezno instaliraju) za instalaciju ovih drivera neophodno je imati winXP SP2....
a neophodno je i podesiti windows da koristi ove osobine....

za flashovanje DVD-RW-a ne vidim nikakvu potrebu sve dok prepoznaje podloge diskova na koje treba da reze... niti radi brze ...niti radi pouzdanije....
isti razlozi i za Motherboard....
Ovo se prema uputstvima proizvodjaca radi samo u slucaju da postoje neki problemi u radu ...
a takodje i bilo kakav problem prilikom flashovanja gubi se garancija...

ponekad se neki driveri ne mogu instalirati bez flashovanja bios-a
(ako se dobro setjam (da ne proveravam tacno u cemu je caka) nVidia 6.86 se na A8N-E moglo instalirati samo uz minimum XXX verziju bios-a inace sistem nece da se podigne) ili tako nekako...
Diamond73 01.03.2007. 17:11 #13254

broj poruka: 111

Zasto bi flashovao HDD ? to niko ne radi.Flashuj dvd samo ako ne radi dobro,znaci ako ne vidi sve prazne diskove i sl.

U suprotnom ne diraj.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs