Koliko bi zaista vlasnik PC-a dobio u performansama na PC-u sa identicnim hardverom, ako bi ubacio ovu memoriju ili recimo Kingston HyperX 1600 MHz? Kingston se kupuje za 4200 dinara, ova za 6000.
Da li vredi cimanja i par hiljada dinara vise ili ne?
Ne vredi. U realnom radu neces uvideti razliku. Memorija sa manjom latencijom uglavnom ima brzi pristup podatacima, medjutim, te razlike su mizerne i ne vredi se cimati.
Svejedno ti je da li ce Win da se podigne za 30 sec ili 25 sec.
:: Koliko bi zaista vlasnik PC-a dobio u performansama na PC-u sa identicnim hardverom, ako bi ubacio ovu memoriju ili recimo Kingston HyperX 1600 MHz? Kingston se kupuje za 4200 dinara, ova za 6000 :: :: Da li vredi cimanja i par hiljada dinara vise ili ne?
@Scyter, koliko bi ova memorija podigla performanse PC-a u `%` u odnosu na gore navedenu Kingston? I budi realan, mani se tih cifara C6, C9, i zbunjivanja ljudi specifikacijama. U praksi sta nudi vise?
Ajd cicija, ne budi lenj i potraži moj test memorije, negde ima lepa razlika, negde nema nikakve.
U renderu nema nikakve, video encoding isto mizerno, ali zato imaš recimo 20% bržu kompresiju/dekompresiju kod memorije na 2000mhz u odnosu na 1333.
Neka je moja pretpostavka da bi veću razliku pri čitanju i upisu videli korisnisi ssd diskova, nažalost nemam isti pa ne mogu da probam.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: @Scyter, koliko bi ova memorija podigla performanse PC-a u `%` u odnosu na gore navedenu Kingston? I budi realan, mani se tih cifara C6, C9, i zbunjivanja ljudi specifikacijama. U praksi sta nudi vise :: :: ::
Ma nema frke, dao sam ti zato što mi sigurno neće trebati, neću biti kući veći deo vremena sticajem okolnosti.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: juce sam narucio :D izdrzacu valjda te dve nedelje. i da Raicu ako tebi bude zatrebala ova mem plocica 2gb mogu da ti vratim istog casa samo javi!!! :: ::
ko pita ne skita. poslao sam im mail jel to greska sa isporukom 15-20dana. stigla mi je poruka da su ispravili gresku i da je isporucuju u roku od 72h i na sajtu je ispravljeno !! dva tri dana vredi cekati....
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.