Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
jel da verujem BIOS-u za CPU temp
STRANA 1 OD 1
VozD1912 jel da verujem BIOS-u za CPU temp 04.03.2011. 23:48 T34237

status: user
broj poruka: 949
phenom II X3 720. U biosu ok temp ~35c. a u everestu i speedfun 80c. dok u speccy pokazuje ~35c. promenio sam plocu nije vise msi sad je gigabyte uz inst. novi win7!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: jel da verujem BIOS-u za CPU temp 04.03.2011. 23:49 #302193

broj poruka: 12057

Šta `kaže` tvoja ruka kad dodirneš hladnjak procesora ?
VozD1912 kaze ladno 04.03.2011. 23:53 #302195

u pitanju je big typhoon. namestio sam ga po pravilu, pasta ok dovoljno bez preterivanja...

i plastika oko podnozja ladna! jel ima to veze da na razlicitim plocama neki programi pokazuju gluposti??

vladarko Kada dodirneš hladnjak ne bi trebalo da bude uopšte topao 04.03.2011. 23:56 #302197

broj poruka: 4228
ako je 35 C temperatura procesora.

Ako je 80 C temperatura procesora njegov hladnjak bi trebalo da bude prilično vreo - ne 80 C, jer možda procesor ni ne predaje njemu svu toplotu.

Pozdrav!

Vlada

vladarko Re: kaze ladno 04.03.2011. 23:57 #302198

Probaj sa AIDA64 ili da reinstaliraš Everest.

Pozdrav!

Vlada

:: u pitanju je big typhoon. namestio sam ga po pravilu, pasta ok dovoljno bez preterivanja..
::
:: i plastika oko podnozja ladna! jel ima to veze da na razlicitim plocama neki programi pokazuju gluposti?
Scyter Re: 04.03.2011. 23:58 #302199

broj poruka: 8138
Onda je sve u redu. Prs`o je verovatno senzor na procesoru za ucitavanje temperature preko win-a.

VozD1912 Re: Re: kaze ladno 05.03.2011. 00:03 #302202

hvala za pomoc sad sam u aidi64 proverio i pise oko 30c. eto nisam ni znao da postoji aida :) . a taman sam hteo da skocem kroz prozor, ceo dan sam namestao novu plocu i budzio sto karakondzula!! a reko necu valjda morati da opet sve skidam....

:: Probaj sa AIDA64 ili da reinstaliraš Everest
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: u pitanju je big typhoon. namestio sam ga po pravilu, pasta ok dovoljno bez preterivanja..
:: ::
:: :: i plastika oko podnozja ladna! jel ima to veze da na razlicitim plocama neki programi pokazuju gluposti?
Bozzaa AIDA 05.03.2011. 00:07 #302206

broj poruka: 12

AIDA je jedna od najboljih za to,jel onaj monitor jos u opticaju?
VozD1912 Re: AIDA 05.03.2011. 00:08 #302207

50e bozo 50e i da ne stavlam sutra u oglase!! :)

:: AIDA je jedna od najboljih za to,jel onaj monitor jos u opticaju
tortojed Aida je nastavak tv serije `Everest`... 05.03.2011. 00:45 #302211

broj poruka: 10998
Probaj SIV i SIW, pa da vidimo...

- - - - - - - - - - - - - - - - -
Software Description:

`What was known as EVEREST is now AIDA, a shareware hardware diagnostics and memory benchmarking solution for home PC users...`

gilopile Re: jel da verujem BIOS-u za CPU temp 05.03.2011. 00:52 #302212

broj poruka: 9459
Temperatura u biosu je tacna, a ostali programi u win-u za proveru citaju temperaturu sa istog senzora, ali sve zavisi od ploce i samog programa, pa se desi da greskom pokusavaju da citaju sa thermistora(sonda koja je u socket-u - neke ploce je nemaju) umesto sa diode koja je u samom CPU-u i zato se javljaju nebulozne cifre. U speedfan-u se sve to lepo da ispodesavati i citace temperaturu sasvim normalno.

- Ako je temperatura procesora velika, hladnjak mlak/hladan - - ne naleze hladnjak dobro na CPU
- Ako je Hladnjak vruc i temperatura procesora isto - - sporo vrti fan ili je hladnjak zapunjen prasinom i u najgorem slucaju ploca daje prevelik napon CPU-u

Crkavanje senzora je 10 000:1 - bar ja nisam naisao

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: phenom II X3 720. U biosu ok temp ~35c. a u everestu i speedfun 80c. dok u speccy pokazuje ~35c. promenio sam plocu nije vise msi sad je gigabyte uz inst. novi win7!!!
tortojed SIV je najpouzdaniji free program ove vrste. A i od mnogih... 05.03.2011. 01:13 #302218

broj poruka: 10998
shareware-a je bolji - obuhvatniji i precizniji. Bolji i od Aide, Falstafa, Seviljskog berberina, Everesta i Karakoruma...

Evo sta kaze za moju makinu (i poklapa se sa onim sto imam u BIOS-u):

http://img191.imageshack.us/i/zavozda.jpg
vladats Re: SIV je najpouzdaniji free program ove vrste. A i od mnogih... 05.03.2011. 07:21 #302248

broj poruka: 4537

I SIV i AIDA64 su pouzdani.Oba sam testirao kod mene i identicne temperature pokazuju.
vladarko Re: Re: jel da verujem BIOS-u za CPU temp 05.03.2011. 10:00 #302256

Čestitam na 10.000-toj proveri senzora!

Pozdrav!

Vlada

:: Temperatura u biosu je tacna, a ostali programi u win-u za proveru citaju temperaturu sa istog senzora, ali sve zavisi od ploce i samog programa, pa se desi da greskom pokusavaju da citaju sa thermistora(sonda koja je u socket-u - neke ploce je nemaju) umesto sa diode koja je u samom CPU-u i zato se javljaju nebulozne cifre. U speedfan-u se sve to lepo da ispodesavati i citace temperaturu sasvim normalno
:: - Ako je temperatura procesora velika, hladnjak mlak/hladan - - ne naleze hladnjak dobro na CP
:: - Ako je Hladnjak vruc i temperatura procesora isto - - sporo vrti fan ili je hladnjak zapunjen prasinom i u najgorem slucaju ploca daje prevelik napon CPU-u
:: Crkavanje senzora je 10 000:1 - bar ja nisam naisa
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: phenom II X3 720. U biosu ok temp ~35c. a u everestu i speedfun 80c. dok u speccy pokazuje ~35c. promenio sam plocu nije vise msi sad je gigabyte uz inst. novi win7!!!
vladarko Re: SIV je najpouzdaniji free program ove vrste. A i od mnogih... 05.03.2011. 10:04 #302257

Hvala za informaciju o SIV! Nisam znao da postoji ovako nešto.

AIDA64 sam napisao zato što je naslednik Everesta i noviji je, pa manje greši.

Do skoro sam koristio Everest i primetio sam da kod nekih očitavanja ume da pokaže nebuloze, ali na to i nisam obraćao pažnju.

Pozdrav!

Vlada

:: shareware-a je bolji - obuhvatniji i precizniji. Bolji i od Aide, Falstafa, Seviljskog berberina, Everesta i Karakoruma..
:: Evo sta kaze za moju makinu (i poklapa se sa onim sto imam u BIOS-u)
:: http://img191.imageshack.us/i/zavozda.jpg
gilopile Re: Re: Re: jel da verujem BIOS-u za CPU temp 05.03.2011. 13:14 #302303

broj poruka: 9459
Thanks man!

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Čestitam na 10.000-toj proveri senzora
:: Pozdrav
:: Vlad

:: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: :: phenom II X3 720. U biosu ok temp ~35c. a u everestu i speedfun 80c. dok u speccy pokazuje ~35c. promenio sam plocu nije vise msi sad je gigabyte uz inst. novi win7!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs