phenom II X3 720. U biosu ok temp ~35c. a u everestu i speedfun 80c. dok u speccy pokazuje ~35c. promenio sam plocu nije vise msi sad je gigabyte uz inst. novi win7!!!
:: u pitanju je big typhoon. namestio sam ga po pravilu, pasta ok dovoljno bez preterivanja.. :: :: i plastika oko podnozja ladna! jel ima to veze da na razlicitim plocama neki programi pokazuju gluposti? :: ::
hvala za pomoc sad sam u aidi64 proverio i pise oko 30c. eto nisam ni znao da postoji aida :) . a taman sam hteo da skocem kroz prozor, ceo dan sam namestao novu plocu i budzio sto karakondzula!! a reko necu valjda morati da opet sve skidam....
:: Probaj sa AIDA64 ili da reinstaliraš Everest :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: u pitanju je big typhoon. namestio sam ga po pravilu, pasta ok dovoljno bez preterivanja.. :: :: :: :: i plastika oko podnozja ladna! jel ima to veze da na razlicitim plocama neki programi pokazuju gluposti? :: :: :: ::
Temperatura u biosu je tacna, a ostali programi u win-u za proveru citaju temperaturu sa istog senzora, ali sve zavisi od ploce i samog programa, pa se desi da greskom pokusavaju da citaju sa thermistora(sonda koja je u socket-u - neke ploce je nemaju) umesto sa diode koja je u samom CPU-u i zato se javljaju nebulozne cifre. U speedfan-u se sve to lepo da ispodesavati i citace temperaturu sasvim normalno.
- Ako je temperatura procesora velika, hladnjak mlak/hladan - - ne naleze hladnjak dobro na CPU - Ako je Hladnjak vruc i temperatura procesora isto - - sporo vrti fan ili je hladnjak zapunjen prasinom i u najgorem slucaju ploca daje prevelik napon CPU-u
Crkavanje senzora je 10 000:1 - bar ja nisam naisao
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: phenom II X3 720. U biosu ok temp ~35c. a u everestu i speedfun 80c. dok u speccy pokazuje ~35c. promenio sam plocu nije vise msi sad je gigabyte uz inst. novi win7!!!
:: Temperatura u biosu je tacna, a ostali programi u win-u za proveru citaju temperaturu sa istog senzora, ali sve zavisi od ploce i samog programa, pa se desi da greskom pokusavaju da citaju sa thermistora(sonda koja je u socket-u - neke ploce je nemaju) umesto sa diode koja je u samom CPU-u i zato se javljaju nebulozne cifre. U speedfan-u se sve to lepo da ispodesavati i citace temperaturu sasvim normalno :: :: - Ako je temperatura procesora velika, hladnjak mlak/hladan - - ne naleze hladnjak dobro na CP :: - Ako je Hladnjak vruc i temperatura procesora isto - - sporo vrti fan ili je hladnjak zapunjen prasinom i u najgorem slucaju ploca daje prevelik napon CPU-u :: :: Crkavanje senzora je 10 000:1 - bar ja nisam naisa :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: phenom II X3 720. U biosu ok temp ~35c. a u everestu i speedfun 80c. dok u speccy pokazuje ~35c. promenio sam plocu nije vise msi sad je gigabyte uz inst. novi win7!!!
Re: SIV je najpouzdaniji free program ove vrste. A i od mnogih...
05.03.2011. 10:04
status: user broj poruka: 4228
Hvala za informaciju o SIV! Nisam znao da postoji ovako nešto.
AIDA64 sam napisao zato što je naslednik Everesta i noviji je, pa manje greši.
Do skoro sam koristio Everest i primetio sam da kod nekih očitavanja ume da pokaže nebuloze, ali na to i nisam obraćao pažnju.
Pozdrav!
Vlada
:: shareware-a je bolji - obuhvatniji i precizniji. Bolji i od Aide, Falstafa, Seviljskog berberina, Everesta i Karakoruma.. :: :: Evo sta kaze za moju makinu (i poklapa se sa onim sto imam u BIOS-u) :: :: http://img191.imageshack.us/i/zavozda.jpg
:: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: phenom II X3 720. U biosu ok temp ~35c. a u everestu i speedfun 80c. dok u speccy pokazuje ~35c. promenio sam plocu nije vise msi sad je gigabyte uz inst. novi win7!!!
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.