Molex ti je sareni naponski kablic koji napaja S/ATA uredjaje(hard disk,rezac),pa je moguce da oni landaraju i kace ventilator,a moguce je da serviser ili ko god da je sklapao racunar,nije provukao kabal od CPU fana ispod,pa kad ga prevrnes,on se olabavi i zakacinje vent.
jaooooo ako je isti kuler kao sto se dobija uz phenom 955 onda ga odmah menjaj, takvi su fabricki, nisam mogao da spavam od njega, dok recimo kad sam kupovao athlon II bio je mnogo tisi.
Mada za svaki slučaj lepo otvori kućište i pogledaj da ne kači neki kabl ventilator kao što je već rečeno. Ako nije to u pitanju onda proveri na koliko ti se obrtaja vent vrti. I ja ima AMD-a i u početku kada sam ga tek kupio buka je bila nesnosna sve dok ručno nisam regulisao brzinu obrtaja ventilatora. Vrti se na oko 2000 rotacija po minutu i veoma je tih. Pre je bilo oko 3700.
Na disku od drajvera za maticnu nalazi se program overclocking centar,i na njemu nekakva D.O.T opcija sa ponudjenim nacinima rada...Kada se kliknu prvi iza opcije default,procesor kao da se ugasio...Nista se ne cuje odjednom...Smanjen je broj obrtaja za vise od hiljadu.Iznad default su samo Game i Cinema koja je najzahtevnija sto se obrtaja kulera tice.Korisna stvar i resava problem...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.