Potreban mi je neko ko zna, jer ja ne znam. :-) Da li nekoga ne mrzi da mi napiše od reči do reči podešavanja koja će mi omogućiti da na svojoj ploči napokon podignem memoriju na 1600? Radi na 1333, stabilno je, ali bi mi bilo lepo da iščupam maximum, naročito sa dolaskom nekih igara koje se približavaju.
Unapred hvala.
P.s: Kontaktirao sam proizvođače memorije i ploče, igraju ping-pong mojim zahtevima prebacujući odgovornost.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Hitachi Darkstar 160gb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Udjes lepo u bios pa onda redom MB intelligent tweaker (MIT) Set Memory Clock stavis na manual Memory clock na x8 DRam Configuration stavis na manual pa podesis parametre za tvoju memoriju (ako se ne varam 9-9-9-24) F10 da snimis podesavanja i to je to ako sve bude kako treba na sledecem bootovanju pisace dd3 1600 ovo sve naravno bez dizanja napona memorije
Set OverClock Mode to {Optimized} Set Spread Spectrum to {Disabled}
Set memory Clock to {800 Mhz (1600 DDR)} Set Memory Controller Mode to {Unganged} Set Memory Timings to CL 8-8-8-24 (CL-TRCD-TRP-TRAS) Set MA Timing to {2T}
Set CHA and CHB CS/ODT Fine Delays both to {No Delay}
s tim sto ces memory timings mozda morati da prilagodis svojim modulima...
Probao sam sa množiocem, takođe sam morao malo da podignem voltažu jer je bacao na niže od specifikacije, ali nisam uspeo da napravim stabilno podigne sistem. Latencije se moraju štelovati a ja pojma nemam o tome tj šta gde da upišem.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Hitachi Darkstar 160gb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
nm ose zebavas time, jer apsolutno nista neces da dobijes sto ces da podignes memoriju od 1333 do 1600, jos ako nije prosto za podesavanje, onda batali se toga, to je najbolje sto se tice znanja :))
Za sve ostalo stavi auto, nemoj zaboraviti da dignes voltazu na 1.65
Jos nesto to sto memorija radi stabilno na intel platformi neznaci da ce raditi i na amd-u na sa istim vrednostima. Ako neuspes da namestis stabilno na 1600, ostavi je na 1333 i probaj da zategnes latencije na 8-8-8 ili 7-7-7, vidim da nekima i to uspeva.
OK, jesi li promenio stavke? Radi li sada na 1600MHz?
04.03.2011. 03:42
status: user broj poruka: 10998
???? Nisi dao donji deo slike (valjda je tu negde manuelno podesavanje frekvencije mem. i mnozioca)... Ako i to ne promenis (nego samo timings) dobices istu frekvenciju uz povecane latencije...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.