Raicu, nista bez tebe! :D kako ti sljaka rippler, na koliko ga drzis za svaki dan? Dvoumim se izmedju black sark-a i ripplera, realno mi treba pouzdana memorija...videcemo! :D
Ma radi ko zmaj, na 2000mhz linx stabilnost mu je cl9, može da se utegne još malo i takav je ok za normalnu upotrebu ali linx puca posle par krugova.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Raicu, nista bez tebe! :D kako ti sljaka rippler, na koliko ga drzis za svaki dan? Dvoumim se izmedju black sark-a i ripplera, realno mi treba pouzdana memorija...videcemo! :D
Eto, naucio sam i ja! :D E sad, da te priupitam jos nesto... sad mi radi na 1600MHz mem clock na x8 i to je max, a hteo bih da je overklokujem do 1866 recimo...latencije su standardne za cl9 9 9 24! Je l ja sad moram da overklokujem cpu ( b45 na 3GHZ ) da bi se mem povecala i sta se menja kad diras latencije? mislio sam da probam sa 8 8 27 recimo...:)
Možeš ovako, digni fsb na 225 i memorija će da ti ode na 1800, probaj da smanjiš latencije, recimo 8-8-8-24 pa provozaj linx desetak krugova. Ako je sve stabilno smanjuj dalje. Napon memorije kod amd-a možeš da držiš nešto više, recimo 1,7V.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Eto, naucio sam i ja! :D E sad, da te priupitam jos nesto... sad mi radi na 1600MHz mem clock na x8 i to je max, a hteo bih da je overklokujem do 1866 recimo...latencije su standardne za cl9 9 9 24! Je l ja sad moram da overklokujem cpu ( b45 na 3GHZ ) da bi se mem povecala i sta se menja kad diras latencije? mislio sam da probam sa 8 8 27 recimo...:) ::
Ovako! Najbolje sto sam ubo do sad je 8-9-8-24 na 1760 MHz, nazalost nisam mogao sa stock kulerom, ali sledeceg meseca pazarim neki bolji, pa ce da vidimo! :D Reci mi samo, je l treba da obratim paznju na jos neka podesavanja, posto ih ima dosta u bios-u ili samo da se drzim latencija i napona? :)
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.