Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Kingston poludeo
STRANA 1 OD 1
Hajduk Kingston poludeo 24.02.2007. 02:34 T3362

status: user
broj poruka: 114

Ljudi pomagajte poludecu. Problem sledeci u kompu imam 512 rama Kingston 400MHz a kada dodam jos 512 istog prizvodjaca i iste brzine komp je ne prepoznaje. Probao sam ih i neko vreme su radile zajedno da bih potom jednu memoriju izvadio na neko vreme(da dam burazu dok ne skrpi pare za svoju) i sada kada je vratim u komp nista. Pokusavao sam da je stavim samu u sve slotove ali komp se samo upali ali nema slike na monitoru. Ne znam sta vise da radim
(isti taj ram radi kod burazera u kompu na ploci P5P800 SE)
Moja ploca je ako je to bitno P4P800-E Deluxe
Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jeske Ocisti 24.02.2007. 02:43 #12828

broj poruka: 46
kontakte na memoriji, a mozda si ostetio slot za memoriju. Proveri u kom je stanju a ako je sve ok zameni mesta memorijama.

VMARC Promeni proizvodjaca memorije 24.02.2007. 03:49 #12833

broj poruka: 9420

Pre toga flesuj bios. U bios historiju na asusovom sajtu pogledaj da li pise u novijim revizijama bioas nesto kao `improve system stability with kingston dimm modules..` ili sl.
Desava se i uglavnom se novijim revizijama biosa to resava.

Equinoxe RAM 24.02.2007. 07:37 #12835

broj poruka: 12057

Pre nego što uradiš discharge ili flash pogladaj da li su tejminzi isti na obe memorije. Bez obzira što je proizvođač isti ne mora da znači da su im iste brzine.

Stavi jednu po jednu i pogledaj sa auto podešavanjima za RAM koji su ima tajminzi (RAS to CAS.... itd.)

Dešava se često da memorije koje su CL2.5 ne radi ni za Boga kao CL3.

Kad sve ovo eliminišeš, onda vadi bateriju, jer može da se desi da ploča izludi kod dodavanja i najmanje različitog modula.

Zadnji spas je flash, pa šta bude.
Hajduk Probacu 24.02.2007. 10:57 #12841

broj poruka: 114

Hvala na odgovorima probacu sve od saveta pa ce mo da vidimo

MaliAbner Nisi jedini sa slicnim problemom... 24.02.2007. 12:00 #12846

broj poruka: 7769
Meni je do pre nove komp radio sa dva modula 256+512, sada nece da podigne sistem sa 256+512 ni samo sa 256, tako da mi je preostalo samo 512.

Sta ces nekad i ploce poblesave.

Pre svega prvo dobro nekom cetkom pazljivo ocisti slotove za memoriju a onda svu prasinu usisaj pa ponovi sve ono sa premestanjem memorije (mozes nekim sredstvom da obrises i konektore na memoriji), i na kraju ali samo kao krajnju meru flesh bios-a.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Pisko Ludilo 24.02.2007. 12:32 #12850

broj poruka: 6645
Problem smo svi dotakli, pre svega toga, ja bih samo u BIOS-u odradio default vrednosti postavki, pa pokušao.... tj, pošto je došlo do zalupavanja, moraš da resetuješ postavke bios-a,a ako ti je samo taj problematični modul u ploči, opet, ako imaš onaj `zdravi`, onda idi u bios i vrati sve na default vrednosti - što je isto kao i reset bios-a džamperom na ploči - ili vađenjem baterije. To bi trebalo da reši problem, ako je do tajminga i ras-cas-delay postavki memorije u bios-u.
Ako nije to, onda je definitivno problem u kontaktima, da li zato što su zaprljani, dali zato što modul nije savršen pa SAM SEBE IZBACUJE IZ LEŽIŠTA - što sam često sretao, da se jedva uglavi i bez obzira na `kočnice`, malko ispadne - ili potpuno, iz ležišta i to čak i nakon čuvenog `škljoc`... tu već pomaže čišćenje i nasilje.
I, treće, loše ako je tako, probaj ponovo tu memoriju kod burazera, .... možda je u međuvremenu riknula... od toga što je nisi do kraja stavio u ležište i došlo je do kratkog spoja, ili, stavljao si je i vadio dok je ploča bila pod naponom, ili, samo iz knjiga, statički elektricitet sa tvojih ruku - tepiha ili ko zna čega, spržio je čip-dva na memoriji....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs