Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem sa SD karticom
STRANA 1 OD 1
stnickola Problem sa SD karticom 22.02.2007. 12:33 T3329

status: user
broj poruka: 3

Molim za pomoc!!! Kada sam pukusao da sa SD kartice prebacim slike preko citaca kartice, prijavljivao mi je problem sa ocitavanjem. Cak je ni foto aparat ne ocitava i prijavljuje problem. Napominjem da je kartica do pre nekoliko sati sasvim dobro radila. Kartica je Kingstonova pa me zanima kolika im je garancija jer sam ovu kupio pre nekoliko meseci.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg Probaj... 22.02.2007. 19:06 #12697

broj poruka: 2270
Ako comp preko čitača uopšte vidi karticu (npr kao disk F:), uđi u DOS i otkucaj chkdsk f: /f
Ako ovo ne reši stvar možda postoji specijalizovan softver za spasavanje podatak sa kartica. Ako ga nema onda moraš da preformatiraš karticu i verovatno sve slike izgubiš. Ako comp uopšte ne vidi karticu, a čitač je ispravan, onda je to za reklamaciju.
jasenko sd kartica 22.02.2007. 22:17 #12724

broj poruka: 10

karticu stavis u citac kartica utaknes u USB port, sacekas da racunar procita ili ne karticu.Ako je ne vidi formatiraj karticu iz explorera ili udjes u DOS promt na Start/Akccesoris/ms dos
Pa sa f:/format ,ali pazi da slovo f ili neko drugo bude SD kartica.
PS neke kartice imaju mali prekidac sa kojim se moze samo citati sa nje, prebaci u drugi polozaj pa probaj.

Pozdrav Jasenko
stnickola opet nista 23.02.2007. 11:47 #12753

broj poruka: 3
Komp ocitava karticu, tj ocitava drive g: ali ne ocitava nista sa nje niti joj je moguce pristupiti.
Pokusao sam komandu chkdsk g: /f medjutim prijavljuje mi gresku i kaze da kartica koristi drugi fajl sistem, nesto kao RAW. Probao sam i da je preformatiram iz command promta ali nista, opet mi prijavljuje kao da ne prepoznaje fajl sistem kartice.
Dragg Ostaje... 23.02.2007. 16:20 #12770

broj poruka: 2270
da uništiš particiju i napraviš novu. Posle možda i spasiš neke slike sa particionisane kartice. Evo ti 2 linka:
http://www.freedownloadscenter.com/Best/sd-card-bad-mbr.html
http://www.ultimateslr.com/memory-card-recovery.php

sa malim milionom softvera. Nemam iskustva ni sa jednim od njih. AKo neko ima neka se javi.
GLupo pitanje, ali da li si probao fdisk? Nema ga na XP-u ali ranije verzije DOSa ga imaju.
Neksim Problem sa SD karticom 28.02.2007. 18:45 #13143

broj poruka: 39

Ja imam SD karticu sa 256MB i koristimje fotoaparatu. Do sada mi se nije desilo da nista nece da procita sa nje, ali mi se desilo da mi prijavljuje gresku na snimljenom video-klipu. Nisam uspeo nista da uradim, jedino da je formatiram preko aparata, pa Jovo nanovo.

Pozzz ...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs