Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
C2D i memorija u Srbiji
STRANA 1 OD 1
shkomi C2D i memorija u Srbiji 20.02.2007. 14:59 T3302

status: user
broj poruka: 852

Ovo je pitanje samo za ljude iz Srbije.

Otisao sam kod poznanika koji ima firmu za prodaju kompova i ovo mi je bila ideja

p5w dh deluxe
e6630
raptor 74 gb 10000rpm
7600 gs
i
2x1gb PQI 800 MHZ
ostalo je nebitno.
I šta me je najviše zbunilo, kaže mi prijatelj, da u poslednje vreme sve c2d konfiguracije koje je sklopio su imale problema sa memorijom PQI,GEIL i CORSAIRE. Kaže da samo sa kingstonom nije imao problema, nije poenta da nema ove prve 3 memorije pa me pali da je ovo bolje, a i poznanici smo, tako da to otpada.

Kakva su vasa iskustva, znam i ja odlično za sve testove iz digitala, pcpresa i SK i sa tomshardvera, kakva su Vasa licna iskustva, mislim na korisnike iz Srbije, jer ovaj moj prijatelj misli da se uvoze SHLJ memorije.Kako Vam rade i koje su memorije na C2D konfi.

Devize devize bonda elema
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Diamond73 20.02.2007. 17:20 #12575

broj poruka: 111

Mozda gresim,ali imam neodoljiv osecaj da covek hoce da te ubedi da kupis kingston.

Elem,za sta upotrebljavas kompjuter ?

ako je za igre,onda ti kingston value nece biti najsrecnije izdanje.

I malo mi nije jasno,ako jedna memorija radi,onda radi,kako to da ne radi na c2d ?
hm,sta misle ostale kolege ?

DrGrozozo Licno iskustvo 20.02.2007. 20:25 #12586

broj poruka: 203
Ja imam e6300 sa 2x512Mb Corsair TwinX memorijom i odlicno radi. Imao sam problem tih memorija sa plocom ASUS P5B-E, za koju inace smatram da je zesce s..nje. Sad sam uzeo Intel S975Xbx2 plocu, sto je DIVNO osvezenje. Zakljucak : Core2duo nema problem sa Corsair memorijama, pre bih taj problem pripisao plocama!!!
shkomi Hvala Vam na odgovorima 20.02.2007. 20:44 #12587

broj poruka: 852
Posebno hvala DrGrozozo, tako nesto sam i pretpostavljao. Komp mi treba za posao, za staticke proracune, ne planiram nista da OC, kakvo je takvo je. Videcu da ga iscimam prvo da probamo sa pqi 800mhz, mada je ovaj kingston 667 cl5 sto mi on nudi oko 20 jura jeftiniji od PQi sto sam ja naumio.
Devize devize bonda elema

ezzy re 20.02.2007. 21:36 #12591

broj poruka: 33

Corsair ili Kingmax. Mom drugu otisla Kingstonova mem od 1gb, onako iz cista mira. Ne verujem tom Kingstonu vise ni malo. Po meni juri ti Corsair po mogucstvu twinx. Poz
Diamond73 20.02.2007. 21:45 #12596

broj poruka: 111

Znas kako,PQI i NCP su bili o ostali sinonim za memoriju najlosijeg kvaliteta.

Ako vec mora,uzmi kingston,pa kakav god da je,radice.Ako i odigras koju igru,to je vec pitanje,zavisno od same igre,ali opet ja bih izbegao u bilo kom obliku PQI i NCP.

Uostalom,generalna konfiguracija je sa PQI,a prijatelj ti menja sa kingstonom sto je bolje,nije idealno,ali ipak bolje.

I radice,sto je najvaznije.
kiki31 ... 20.02.2007. 22:32 #12600

broj poruka: 83
verovatno je dobio losu seriju ili sto je vrlo moguce pokusava da ti uvali kingstone, jer za sada vecina memorija koju sam probao radi, jedino nije radila kingmax sa c2d masinama
VMARC NE POSTOJI... 20.02.2007. 23:09 #12608

broj poruka: 9420

... nekompatibilnost procesora i memotije. Postoji samo nekopmpatibilnost PLOCE i MEMORIJE.

Dakle sta god su hteli da ti kazu/ucine u toj firmi idi tamo i nazovi ih shusterima (uz duzno izvinjenje ovom plemenitom zantu i ljudima koji se njim bave)

gman onako, da dodam 21.02.2007. 01:00 #12619

broj poruka: 1111
pqi proizvodi mem cipove za razliku od ostalih pobrojanih koji ih samo pakuju na plocice
toliko od mene

DaSickSyst Re: C2D i memorija u Srbiji 21.02.2007. 13:48 #12638

broj poruka: 2909

DaSickSystem

::
:: Ovo je pitanje samo za ljude iz Srbije
:: Otisao sam kod poznanika koji ima firmu za prodaju kompova i ovo mi je bila idej
:: p5w dh delux
:: e663
:: raptor 74 gb 10000rp
:: 7600 g
:: 2x1gb PQI 800 MH
:: ostalo je nebitno
:: I šta me je najviše zbunilo, kaže mi prijatelj, da u poslednje vreme sve c2d konfiguracije koje je sklopio su imale problema sa memorijom PQI,GEIL i CORSAIRE. Kaže da samo sa kingstonom nije imao problema, nije poenta da nema ove prve 3 memorije pa me pali da je ovo bolje, a i poznanici smo, tako da to otpada
:: Kakva su vasa iskustva, znam i ja odlično za sve testove iz digitala, pcpresa i SK i sa tomshardvera, kakva su Vasa licna iskustva, mislim na korisnike iz Srbije, jer ovaj moj prijatelj misli da se uvoze SHLJ memorije.Kako Vam rade i koje su memorije na C2D konfi
:: Devize devize bonda elem

Duhovito.
Pitaj tvog poznanika jel zna jos neki dobar vic.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs