Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
DDR2 800 Mhz na Asus plocu koja podrzava DDR2 667 Mhz!
STRANA 1 OD 1
SkyFire DDR2 800 Mhz na Asus plocu koja podrzava DDR2 667 Mhz! 19.02.2007. 23:46 T3293

status: user
broj poruka: 18472
Interesuje me sta ce se desiti i da li ce u opste prihvatiti ploca koja podrzava samo DDR2 667 Mhz brzinu ako stavim memoriju od 800 Mhz?Moja teorija je i ako to jos nisam probao ali mi se ne bacaju bas pare tako lako zbog experimenta da ce ploca da prihvati ali ce samo citati od memorije tih 667 Mhz kojih moze da provuce.U slucaju da moze uzeo bih DDR2 na 800 Mhz pa bih kasnije promenio i plocu.Da li je moje misljenje ispravno ili gresim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
astan Radice 20.02.2007. 00:39 #12520

broj poruka: 271

Ploca ce prihvatiti memoriju ali ce ona raditi na samo 667MHz osim ako je ne probas da OC mozda uspes da je poteras i na vise. Poz.
VMARC Re: DDR2 800 Mhz na Asus plocu koja podrzava DDR2 667 Mhz! 20.02.2007. 01:01 #12522

broj poruka: 9420

:: Interesuje me sta ce se desiti i da li ce u opste prihvatiti ploca koja podrzava samo DDR2 667 Mhz brzinu ako stavim memoriju od 800 Mhz?Moja teorija je i ako to jos nisam probao ali mi se ne bacaju bas pare tako lako zbog experimenta da ce ploca da prihvati ali ce samo citati od memorije tih 667 Mhz kojih moze da provuce.U slucaju da moze uzeo bih DDR2 na 800 Mhz pa bih kasnije promenio i plocu.Da li je moje misljenje ispravno ili gresim

Moze da radi , ali u cemu je besmislena poenta citave akcije...?
Dokse ti setis da promenis plocu koja podrzava rad memorije na 800 uveliko ce standard biti memorija na 1600

Ljudi ne lozite se na te varijante `ostavstina za buducnost`..
Ako vec hoces da kupis nesto sto ce imati efekta u bliskoj buducnosti, onda PRVO kupi plocu koja podrzava rad memorije na 800 i memoriju na 533 (da 533 ustedeces 1,5 evra po komadu...!), pa dokupi memoriju na 800. U svakom slucaju tebi je potrebna dobra osnova a ne dobre pratece komponernte kojima je osnova usko grlo. dakle obrnutim redom...
mada...

imarkovic .. 20.02.2007. 08:27 #12527

broj poruka: 18996
Pazi ovako, postoji sansa da ti ploca dobije podrsku za 800mhz, samo flesujes bios, skines najnoviji za tvoju plocu, i OPA, ploca ce ti podrzavati memoriju na 800 bez problema..
mrlja Re: .. 20.02.2007. 14:27 #12553

broj poruka: 299

:: Pazi ovako, postoji sansa da ti ploca dobije podrsku za 800mhz, samo flesujes bios, skines najnoviji za tvoju plocu, i OPA, ploca ce ti podrzavati memoriju na 800 bez problema.

xaxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxa
Diamond73 20.02.2007. 17:23 #12576

broj poruka: 111

Bogami,ne bi se ja igrao sa flashovanjem ploce.

Slazem se sa kolegama,ako ti je toliko vazna performansa memorije - menjaj celu plocu.
ezzy re 20.02.2007. 21:30 #12589

broj poruka: 33

:: Pazi ovako, postoji sansa da ti ploca dobije podrsku za 800mhz, samo flesujes bios, skines najnoviji za tvoju plocu, i OPA, ploca ce ti podrzavati memoriju na 800 bez problema

xaxaxaxaxxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxa

Realno. Pre ce biti OPA ode ploca ili sl. Vidi, ljudi se loze malo previse, pogotovo kad nemaju kesh da uzmu ono sto bi voleli. Cini mi se da si i ti u nekim slicnim vodama ono: `imam pare al ne bih da ih bacam`. Ako imas pare bacaj ako nemas onda malo strpljenja (al ne da dobijes na LOTO-u nego da cene odu malo dole). Nije problem da malo experimentises ali ne treba ti to jer mozda se desi nesto sto ne bi voleo al ko ce ti to znati. BTW, dobra ploca moze svasta ali ne bas i sve. Poz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs