pre neki dan dojde ortak kod mene i uvali mi svoj komp da ga pogledam. On ide negde na metar dana, a ja se kao sve razumem... Elem, komp se iz cista mira restartuje bilo da je u pitanju nesto zahtevno ili nesto obicno. Ja mu lepo sve lepo formatiram pa, ispocetka...
Motherboard MSI (ne znam tačno koja) CPU Athlon 1700 512 MB DDR ATI Radeon 9550 GE
... i opet isto. Posto ja imam nesto jacu masinu, stavim mu svojih 512 MB, cisto da proverim da nije do memorije. Opet nece. Stavim mu svoju graficku Ge Force 7600 GS, sve radi, mada malo trokira, ali ne blokira, ali i moj komp radi sa njegovom karticom bez problema. Moja sumnja pada na plocu. Ima li neko pametan savet i koliko bi kostalo da se ova stvarcica dovede u red. Hvala
Na prvi pogled sam provalio da ti se pregreva procesor, to je standardno. Dokupi 2 kulera, jedan okreni na jednu drugi na drugu stranu da vazduh cirkulise. Ako ni to ne pomogne, kupi nov kuler za procesor, za nekih 500 din.
... sto se tice pregrevanja procesora, ne verujem jer, ukoliko Everest ne laze, procesor ne prelazi 48 stepeni. Sumnjao sam da ne pregreva graficka, ali ponavljam, na mom kompu radi sasvim OK. Evo jurim update za plocu, cini mi se da je MSI SiS 962L. Ako neko ima jos nesto da doda...
Skini mu malo clock procesora, ako i tada krene da se restartuje sumnjaj definitivno na plocu, posto se ni jedna MSI ploca nije bas pokazala, znamo svi...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.