Imam Intel Prescott 3.0 HT,Leadtek 7600GT i trenutno 2x512 ddr2 533mhz ram TakeMS. Odlucio sam da prodam ova dva modula i ubacim 2x1gb memorije. Sta mislite koliko cu dobiti u igrama i uopste? Eh jos jedna stvar me kopka. Ploca mi je sa i915G chipsetom i podrzava memoriju do 533mhz. Sad ubacio bih Kingstona,nasao sam ovaj modul DDR2 1GB DRAM, 533MHz Kingston CL2 za nekih 105 eura. eh sad znam da je Kingston Kingston,ali ima takeMS za 90 eura,ali CL4. Ovaj Kingston bi po specifikaciji trebalo da je bolji,medjutim ne mogu nigdje da nadjem takav Kingston na netu,mislim sve sto nadjem je CL4,pa me buni da mozda nije greska u firmi gdje ga prodaju. Je mi moze neko reci da li stvarno postoji Kingston ddr2 533mhz CL2? Da nije to Kingston HyperX? Ako je to to uzeo bih radije njega. Provjerio bih ja to sve licno,medjutim memorija treba da mi stigne,narucujem je pa stize iz drugog grada.
Iako ima vece latencije moze bez problema raditi i nategnuto, mada to zavisi od SD-R chipova (neki su sposobniji za overklock i nize latencije) ali su razlike minorne (Elpida, Nanya su bolje od Hynix i Samsung chipova). TakeMS je otpad Memory Solutiona a san Nemackom nema ni N zajednicko. Radi korektno ali nista vise od toga, pitanje je koliko dugo moze da radi, 2-3 godine, Kingston najmanje 5gpd. bez gasenja...
Znam da je Kingston ipak Kingston :) Znaci isplati se dati 30 eura vise za dva modula. Eh jos kad bih mogao dobiti malo blize informacije o ovom modelu ddr2 533 CL2,nikako da nadjem da li uopste postoji takvo nesto,sve CL4. I da,isplati li se uopste ubacivati toliko rama u moju masinu(gore sam naveo sta imam)? Neko kaze da,neko kaze ne,pa sam i tu u dilemi.
:: Znam da je Kingston ipak Kingston :) Znaci isplati se dati 30 eura vise za dva modula.
Shta to znachi? Da je Kingston dobra memorija? Mozzda jeste najbolja od najgorih, ali to je sve.
::Eh jos kad bih mogao dobiti malo blize informacije o ovom modelu ddr2 533 CL2,nikako da nadjem da li uopste postoji takvo nesto,sve CL4. I da,isplati li se uopste ubacivati toliko rama u moju masinu(gore sam naveo sta imam)? Neko kaze da,neko kaze ne,pa sam i tu u dilemi.
Da ti skratim muke: NE POSTOJI! A isplati se uvek shto vishe memorije. Pozdrav.
status: user broj poruka: 20 Imam Intel Prescott 3.0 HT,Leadtek 7600GT i trenutno 2x512 ddr2 533mhz ram TakeMS. Odlucio sam da prodam ova dva modula i ubacim 2x1gb memorije. Sta mislite koliko cu dobiti u igrama i uopste? Eh jos jedna stvar me kopka. Ploca mi je sa i915G chipsetom i podrzava memoriju do 533mhz. Sad ubacio bih Kingstona,nasao sam ovaj modul DDR2 1GB DRAM, 533MHz Kingston CL2 za nekih 105 eura. eh sad znam da je Kingston Kingston,ali ima takeMS za 90 eura,ali CL4. Ovaj Kingston bi po specifikaciji trebalo da je bolji,medjutim ne mogu nigdje da nadjem takav Kingston na netu,mislim sve sto nadjem je CL4,pa me buni da mozda nije greska u firmi gdje ga prodaju. Je mi moze neko reci da li stvarno postoji Kingston ddr2 533mhz CL2? Da nije to Kingston HyperX? Ako je to to uzeo bih radije njega. Provjerio bih ja to sve licno,medjutim memorija treba da mi stigne,narucujem je pa stize iz drugog grada.
Ubaci 2x1gb, uradi tako, ali ako mozes na 667, ako ne, onda na 533, dobices znatno na performansama, pogotovu u igricama.
markodj hvala ti za relativno skracenje muka :) jer sad ostaje dilema vrijedi li dati 30 eura vise za dva kingstonova modula,ili isto toliko manje za dva takeMS-ova? Znam da nije nesto taj takeMS,ali jeftniji je za 30 eura(15 eur. po modulu). imarkovic,ne podrzava mi ploca te memorije na 667,samo do 533. Ali drago mi je da ste misljenja da cu ipak biti u dobitku i sa 2gb 533 memorije :) Eto jos samo da padne odluka, takeMS ze 90 eura po modulu ili Kingston za 105 eura po modulu :)
:: markodj hvala ti za relativno skracenje muka :) jer sad ostaje dilema vrijedi li dati 30 eura vise za dva kingstonova modula,ili isto toliko manje za dva takeMS-ova? Znam da nije nesto taj takeMS,ali jeftniji je za 30 eura(15 eur. po modulu) :: imarkovic,ne podrzava mi ploca te memorije na 667,samo do 533. Ali drago mi je da ste misljenja da cu ipak biti u dobitku i sa 2gb 533 memorije :) Eto jos samo da padne odluka, takeMS ze 90 eura po modulu ili Kingston za 105 eura po modulu : :: :: ::
Uzmi Take MS. Koliko god da je djubre, Kingston (pa ni mnogo jaci brendovi) nije vredan 30 evra vise.
Kratko i jasno,ako imas giga memorije,sa dva ne dobijas skoro nista.
Ako radis video montazu,dobijas,ako ne - giga ti je dovoljno za igre,po meni.
Razliku neces primetiti,u realnom radu,a bogami mozda nesto malo u igrama,ali `poteraj` neke benchmark programe ako nabavis 2 gb pa vidi koliko zaista dobijas od 2 gb,a koliko ti se cini da dobijas.
Graficka ti je poenta za igre,i tu nema zbora,vazna je memorija u smislu KVALITETA normalno i kapaciteta,ali sa 1 gb,po meni,nema da brines.
Sto se kingstona tice,kupi HyperX koje je uvek oznacen,tj ostalo,bez oznake je uglavnom VALUE.
A za value,ako volis igre,bojim se da se neces usreciti. Nesto mi takeMS ne uliva poverenje,zato ga nisam ni pominjao.
VMARC hvala na odgovoru :) Pa znas da sam i sam mislio,ali opet rekoh da pitam. Razumijem da mnogi kazu za takems da je los,ali ja ga imam u kompu sada(2x512)i ne znam,meni radi ok. Doduse stvarno nemam u planu klokovanje,pa je mozda i to prednost. Bezobrazno skuplje prodaju ovaj Kingston,ipak 30 eura nije malo. Da bude crnje,prodaju ga kao CL2(a nije CL2 vec CL4) i to za 105 eura,a recimo Kingston ddr2 667 CL5 prodaju za 95 eura...nidje veze. Kupujem kod njih samo zato sto zivim u manjem gradu,a oni to narucuju,ma komplikovano.... uzeo bih ja ovaj Kingston 667 za 95 eura,ali se bojim da ne bude problema sa plocom,posto mi podrzava do 533mhz(i915g chipset) a i latencije su CL5. Valjda ce ovaj takeMS biti ok.....
Da opet kazem Kingston ram je najprecenjeniji ram na svim benchmark testovima.Necu vise da ponavljam da neznaci `sve sto je skupo je i dobro`.Pogledajte testove i vidite sami. Kod nas mozes da nadjes mnogo kvalitetnije memorije za mnogo manje para od Kingstona HyperX.
Geil 2x1GB 800MHz- 240e Corseir XMS 2XGB 800MHz- 270-300e (A za 20ak dana ce biti jos jeftinije,jer je cena rama pocela da pada)
Neka mi neko pokaze Kingstona koji je ne bolji nego u klasi sa ove dve memorije! HyperX nije los ram,ali sigurno nevredi toliko para.I kao sto sam vec jednom rekao AKO NA HYPER X-u PISE 800,900,1066MHz... NEZNACI DA RADI NA TOJ FREKVENCIJI, NEGO DA MOZE DA SE OVERKLOKUJE NA TOLIKO! Sto bez problema mogu i gore navedene memorije i vise od toga.
Diamond73,sad si me totalno zbunio.... par postova iznad,ljudi kazu da se osjeti boljitak sa 2gb memorije,a sada ti kazes da nema poboljsanja recimo u igrama.... opet dilema.... Moze li mi neko reci,ali tacno,neko ko je vec uradio takav upgrade,da li mi se isplati kupovati 2gb memorije ili ne...? Molim vas ljudi,samo hoce biti bolje ili nece,da ne dajem pare ako nece.... opet ne mogu da shvatim da se ne osjete 2gb memorije u igrama recimo....mislio sam to da kupim ovo dan-dva.... sta da radim ljudi????
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.