E6400 jeste bolji procesor,ali nemoj da ocekujes nebo i zemlja razliku.Ja bi ti preporucio da uzmes E6300 i dobru plocu i uz minimalan overkloking ces da progutas E6400 i X24200 a kostace te 30-40e manje. A i nisam bas siguran kako se C2D ponasa na 945 cipsetu.Licno imam E6600 i Gigabyte P965 DS3 plocu i prezadovoljan sam,ali sam video sta radi X24600 AM2 i niko nemoze da kaze da je to los CPU.
Zakljucak X2 je odlican procesor ali je C2D trenutno bolji.
vrteo i okretao ja video razliku samo 10%-12% izmedu 6400 i x2 4200 u vise testova u realnom radu.interesuje me default bez overloka.za proc. 6600 skidam kapu to je punokrvan conroe za razliku od 6300 i 6400.znaci da za tu razliku ne treba lupati glavu za sada nego sacekati malo i videti sta ce se desavati,
ako vise volis amd, a verovatno volis jer ga imas sacekaj kompletan amd-ov prelaz na sitniji proizvodni proces i stvari ce doci na svoje najgore bi bilo da pricas kako volis amd a u utrobi pc-ja drzis c2d
Zamena ti i nije bas najpametnija ideja jer u realnom radu neces videti poboljsanje vece od 10%, tako da makar i minimalna doplata nema smisla.Bolje sacekaj nove procesore pa onda menjaj.
Imas vise nego odlican CPU, dobru maticnu moj savet pricekaj najmanje jos 6-12 meseci kada izadju jos modela C2D i kada im padne cena jer mislim da jos su preskupi ... I kao sto ti ljudi kazu nije taj C2D bog zna sta jaci, bar ne 6300 od AMD x2 4200
:: moj satvet ti je da stekas pare i da se malo strpis za c2d extreeme, kad mu malo padne cena..
Cuj ovoga...za neke dve godine ce kostati oko 300 evra kod nas!!!! Tako je bilo sa FX51.izasao negde oko septembra 2003 ja pogledao na pcberzi u januaru 2005 i tada je kostao 350e!!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.