Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
HELP komp nece da se upali????
STRANA 1 OD 1
kiki31 HELP komp nece da se upali???? 07.02.2007. 10:37 T3138

status: user
broj poruka: 83
imam problem kad ukljucim komp necuje se onaj famozni bip zvuk sa ploce i nece da mi se digne sistem i pri tome led indikator koji pokazuje da HDD nesto radi stalno svetli ali necujem da radi ista ali kad ga restartujem onda se cuje.znate li mozda ucemu je stvar imam
asus a7n8x sempron 2600 geforce 5700 512 ddr400 i chiftec dragon 360W?
Molim vas za pomoc. Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kiki31 detaljnije 07.02.2007. 10:38 #11891

broj poruka: 83
fazon sto se monitor uopste ne upali znaci nemam nikakav prikaz slike a hdd led je stalno upaljena (da hdd radi cuo bi ga jer je uglavnom bucan)
dok sam imao staro kuciste desavalo se ali kad sam promenio je prestalo i opet
se vratilo naravno komp drzim cist.cini mi se kao da graficka kartica neposalje signal ili nesto slicno ali sam i monitor promenio tako da stvarno neznam sta moze da zeza???
ali taj problem resavam tako sto upalim komp sacekam da vidim da li ce se cuti BIP
ako ne samo ga restartujem i onda se cuje bip i upali se normalno.
simke000 Meni se isto desaavalo 07.02.2007. 11:33 #11895

broj poruka: 504
Meni se isto desavalo i dobijao sam razne savete na berzi i sve sam probao.
Jedno je kod mene bilo sigurno da je ploca riknula.
Kada sam vadio komponentu po komponentu i probao sa novom nijer htelo da ide.
Proverio sam na drugom kompu:memoriju,procesor,HD,napajanje i sve je radilo.
Moje skromno misljenje je da moze biti ploca rikavela!!
Pozdrav!!

markez Moze da bude ploca!!! 07.02.2007. 12:11 #11897

broj poruka: 5
Smrdi na plocu mada bi mogao da bude i CPU. Probaj da resetujes BIOS uspevalo mi je na nekim masinama.

ludi ... 07.02.2007. 12:13 #11898

broj poruka: 568
povadi sve kablove i kartice i ram sa ploce (i procesor) i sve lepo ocisti od prasincine pa ako ni onda ne radi bice da je ploca ... ali ko zna testiraj na drugom kompu sve komponente ponaosob moguce je i da je nesto sa IDE grane riknjava ili mozda procesor

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mrlja napajanje.... 07.02.2007. 12:43 #11900

broj poruka: 299

ako imas negde da posudish drugo napajanje najpre probaj sa njim (oko 90% slucajeva je napajanje) ..
to sto sve svetli i sto rade cooleri ne znaci da napajanje daje sve neophodne napone napone...

vkover probaj ovo 07.02.2007. 14:31 #11906

broj poruka: 3
Po onom što si napisao problem je najverovatnije u napajanju. Razlog ne znam da ti podrobno tehnički objasnim (ime veze sa kondenzatorima), ali bi ovo što ti predlažem moglo da pomogne. Usvakom slučaju ne može da škodi.
Izvadi kabal koji vodi do kućišta, a zatim nekoliko puta pritisni prekidač za uključivanje računara (10 puta je dovoljno), nakon toga proveži strujni kabal ponovo i probaj da upališ kompjuter.
VMARC napajanje 07.02.2007. 15:19 #11912

broj poruka: 9420
jos jedan glas...
99%

MaliAbner Usisivac u ruke i temeljno spremanje racunaljke !!! 07.02.2007. 18:30 #11934

broj poruka: 7769
Meni se slicno desilo posle nove godine, pokrenem racunar kad ono bip bip bip...

Ja u cudu, sinoc je lepo radio a danas ni da cuje... disk se vrti oseca se vibracija, nakon dizanja sistema nema slike na monitoru i ono BIP BIP BIP...

Skines sve kartice sa ploce (memoriju takodje) uzmes cvrscu cetku njom pocistis sve sa ploce, usisicavem pokupis i ono najfinije, vratis sve kartice na mesto gde su bile i ponovo pokrenes racunar.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Pisko Uputstvo 07.02.2007. 20:02 #11942

broj poruka: 6645
Uz matične ploče idu i uputstva, a u njima, post problemi sa sve bip-ovima, kod msi-ja i nekih led-ica i slične kerefeke koje ukazuju tačno šta bi mogao da bude uzrok kilavljenja prilikom boot-ovanja računara. Pročitaj lepo, ima li toga i za tvoju ploču pa probaj da dešifruješ šta ti sama ploča govori.
Blejanje crvene led-ice znači da je u toku čitanje-pisanje na hdd, ili, da je u tom pokušaju zakucao PC. Otkači hdd, i boot-uj sa optičkog rom-a (prvo to podesi u BIOS-u) neki linux ili neki hiren`s, i slično, tek da probaš.
Ja lično ipak sumnjam na neku kombinaciju hdd-napajanje (dakle, grana od ide uređaja) i hdd-mbd (a tu opet, napajanje igra neku značajnu ulogu).
A to sa default bios settings, to ne boli.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs