Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Temperatura CPU u biosu
STRANA 1 OD 1
adamsd Temperatura CPU u biosu 06.02.2007. 19:50 T3129

status: user
broj poruka: 5
Vlassnik sam maticne ploce ASROCK Conroe 865 PE i Intelovog procesora D 945. U biosu mi merenje za temperaturu CPU pokazuje 58 C, dok mi programi poput Hardware sensors monitor i Everest Ultimate pokazuju temp. od 49 C.za CPU. Ova dva programa beleze i temp. od 58 C. ali je po njima to temp. napajanja !! Drugim recima ono sto je u biosu temp. CPU, to je za HM i Everest temp. napajanja. Sta sad??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Diamond73 06.02.2007. 23:45 #11859

broj poruka: 111

vazniji ti je bios,ili recimo program koji si dobio uz plocu(ako imas na disku sa drajverima za plocu) da meri temperaturu procesora i ploce.

Asus daje te programcice i poklapaju se sa biosom.

58,kako u idle-u ?,bez velikog rada ? Moj prijatelj ima 32 bitni intel,takodje se nemalo greje.
imarkovic cpu 07.02.2007. 08:32 #11880

broj poruka: 18996
lik je rekao da ima asrock a ne asus, pazi, moguce je da te laze program, jer MOZDA nije bas najkompatibilniji sa plocom, obrati paznju da li na spisku u programu ima tacna oznaka tvoje ploce
adamsd Temperatura CPU u biosu 07.02.2007. 16:10 #11915

Sa maticnom plocom nisam dobio nikakav program za hardware monitor tj. na disku ga nema. Sa druge strane HM i Everest mi daju identicne temperature, napone, brzine ventilatora itd...
Cak sam i otvarao PC da bih mogao da prstima dodirnem bakarno podnozije nas CPU, i ono uopste nije tako toplo. Moje pitanje je da li bios daje 100% tacne podatke??

adamsd Temperatura CPU u biosu 07.02.2007. 16:11 #11916

Sa maticnom plocom nisam dobio nikakav program za hardware monitor tj. na disku ga nema. Sa druge strane HM i Everest mi daju identicne temperature, napone, brzine ventilatora itd...
Cak sam i otvarao PC da bih mogao da prstima dodirnem bakarno podnozije nas CPU, i ono uopste nije tako toplo. Moje pitanje je da li bios daje 100% tacne podatke??

Diamond73 Re: cpu 07.02.2007. 17:08 #11923

:: lik je rekao da ima asrock a ne asus, pazi, moguce je da te laze program, jer MOZDA nije bas najkompatibilniji sa plocom, obrati paznju da li na spisku u programu ima tacna oznaka tvoje ploc

Nisam ni rekao da on ima asus.

Uglavnom,razumeli smo se.

Ja bih vise verovao biosu,ako me adamsd nije shvatio dobro,izvinjavam se.
Diamond73 08.02.2007. 23:10 #12010

Izvini adamsd,raspitao sam se i evo resenja.

Moj prijatelj je imao isti problem sa prescott procesorom (intel 32 bit),velika temperatura,medjutim nije izgledalo tako.

Problem je bilo u ploci,tj morala je da se flashuje,gigabyte nije tacno ocitavala temperaturu prescota.

proveri na sajtu tog proizvodjaca tvoje ploce,mozda je i ovo kod tebe slucaj.

Izvini na zabuni i sve najbolje.

adamsd odgovor 10.02.2007. 19:09 #12080

Nije doslo do nikakve zabune, sve u svemu hvala na pomoci i pokusacu sa updateom biosa.

adamsd odgovor 10.02.2007. 19:11 #12081

Nije doslo do nikakve zabune, sve u svemu hvala na pomoci i pokusacu sa updateom biosa.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs