imam problem kad ukljucim komp necuje se onaj famozni bip zvuk sa ploce i nece da mi se digne sistem i pri tome led indikator koji pokazuje da HDD nesto radi stalno svetli ali necujem da radi ista ali kad ga restartujem onda se cuje.znate li mozda ucemu je stvar imam asus a7n8x sempron 2600 geforce 5700 512 ddr400 i chiftec dragon 360W? Molim vas za pomoc. Hvala.
u 90 posto slucajeva uspeva...povadis sve kartice i memoriju..ocistis malo lezista,izduvas,i na karticama mozes ocistiti obicnom gumicom za brisanje,takodje sve kablove iz hdd i disk drajvova i njih izduvas....sve lepo muski ispritiskas...i kad sve to uradis, uradis clear cmos...ako to ne uspe..iskljuci hdd i cd ili dvd i flopy pa probaj da dodjes do biosa...ako ni onda nece onda kreni sistemom eliminacije(menjas prvo memoriju,pa grafiku itd itd)naravno za ovo ti je potrebno da imas sve komponente koje su sigurno ispravne ili pozajmi od nekog ortaka..
sto bi mogao brzo da ustanovis jeste napajanje. a ono je uzrocnik u 80% ovakvih kvarova. ako nije, onda moras da obezbedis komponmente kakave imas pa da menjas jednu po kjednu ili pravac servis...
Ako nisi baratao s hardverom, bolje nemoj ni sad... Problem je banalan, ali ti treba malo znanja da ga rešiš! Pa da krenemo, prvo pitanje je ok ali nisi naveo u kom delu ti stane dizanje sistema. Po opisu bih rekao da je to vec u inicijalnom delu biosa, kad definiše šta je prikaceno na IDE portove. Ako je to slucaj kod tebe, onda ima dve varijante: 1.-kursor stalno treperi i stoji u mestu, HDD dioda stalno svetli-konstantno ili 2.-prvi prozor je kompletiran i na ekranu imaš poruku F1 to continue DEL to enter setup ...da bih ti dao pravi savet, moraš mi tačno reći u kom položaju je kursor i šta je na ekranu! Biću na netu narednih sat vremena. Možeš me nazvati i na 2089202. Pošto je ovaj problem čest, ali u više varijanti, bilo bi korisno i za druge da pročitaju tok ½operacije½... Misha
fazon sto se monitor uopste ne upali znaci nemam nikakav prikaz slike a hdd led je stalno upaljena (da hdd radi cuo bi ga jer je uglavnom bucan) dok sam imao staro kuciste desavalo se ali kad sam promenio je prestalo i opet se vratilo naravno komp drzim cist.cini mi se kao da graficka kartica neposalje signal ili nesto slicno ali sam i monitor promenio tako da stvarno neznam sta moze da zeza??? ali taj problem resavam tako sto upalim komp sacekam da vidim da li ce se cuti BIP ako ne samo ga restartujem i onda se cuje bip i upali se normalno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.