1. dao mi brat staru konfu sa celeronom na 800MHz, ista ima neku QDI plocu na kojoj nikako ne ide mi da provalim koji ima cipset tako da me zanima postoji li softver (za win98) kojime mogu da izbunarim podatke o cipsetu???
2. postoje li HDD rekovi koji imaju podrsku za IDE i SATA hardove u jednom, i koji bi ste rek jeftinijeg ranga preporucili za to???
Pogledaj u device menageru, pod System devices, ako ti tamo ne bude ocigledno pisalo koji je cipset, onda izguglaj recimo sta ti pise pod PCI Bridge + naziv ploce ili snadji se vec. Dobices iz par pokusaja model ploce zajedno sa sve cipsetom, tako da ti nikakav program ne treba.
IDE + SATA rek ne znam da li postoji ali izguglaj i to ;)
To nije loš chipset. Moj drugar ima isti sa istim procesorom, i gura winXPSP2 sa 256MB RAM i 8GBHDDom i sve radi perfektno. Da ne spominjem da ćeš drajvere za SATA i dijagnostiku (kao i sve ostalo) mnogo lakše naći za XP.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.