Da li je neko mozda probao da napravi SLI konfiguraciju na ploci sa intel 975 kontrolerskom logikom? Ako jeste bilo bi lepo da javi utiske. Ja sam na par mesta na netu nasao da je to moguce sa hakovanom verzijom forceware drajvera, cak sam nalazio i drajvere, ali nisam naso nigde objasnjenje kako se to radi (da li potrebno neko modovanje ili samo se instaliraju drajveri (skloniji sam da verujem da je ovo drugo)) i narocito nisam nigde nasao neke testove koji bi pokazali kakve su performanse, tako da ako je neko video nesto na netu neka pusti link ako mu nije problem.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Probao sam ja. Radi samo sa modovanim forceware drajverima. Ubodes lepo dve iste graficke, u ovom slucaju su bile 7950GT i sljaka i to mnogo dobro. Za SLi ti ne treba mostic da bi radio, ali su performanse nesto slabije nego sa mosticem. Sto se performansi tice, sve je uglavnom islo savrseno glatko, broj poena u 3D Marku06 je bio nesto preko 10000, u 05 oko 18k, u 03 oko 43K, a u 01 oko 60k, sa Core 2 Duo E6600 na 3.6 ghz.
Poredjenja radi, te dve karte na Opteronu 170@3 Ghz sa DFI Lanparty NF4 SLi plocom daju oko 36K markova 03, oko 40K markova 01, oko 17K markova 05 i 9700 markova 06.
Za ovu kombinaciju, SLi na 975, nabavio sam i SLi mostić od Asusa A8N32, jer je razmak slotova veći nego na klasičnoj NF4 SLi ploči.
zanima me jos samo jedna stvar ako mozda znas, a to je koliki je pad performansi u odnosu na plocu sa nforce SLI cipsetom? Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
kao visoki rezultati za tu kombinaciju jer u poslednjem Digitalu dve 8800GTS u SLI daju u 3DMarku-u 05 11449 poena a u 3DMarku-u 06 oko 3600 poena?
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.