HVALA VAM SVIMA NA POMOCI OKO GRAFICKE KARTE,IMAM SA AGP SLOTOM PLOCU I NIGDE DA NADJEM GRAFICKU ZA IGRICE,TAKO DA SAM PRINUDJEN DA PREDJEM NA PCI-E. SADA VAS MOLIM ZA SAVET .KOJA PLOCA,PROCESOR,DO 200E OBA AKO MOZE!!!!!!!!!
Samo sa D805 DUAL CORE, 2.66GHz, 2x1mb, 64bit, BOX, LGA775 pa ga dignes, na ovoj poloci bez problema na 3,5-6 sa fabrickim hladjenjem i kosta ispod 190 evra.
:: bar e6300 :: cpu koji prilicno dobro radi posao+o :: :: ::
A zasto lepo ne procitas sta je decko trazio, pa onda das odgovor? DAkle; ``KOJA PLOCA,PROCESOR,DO 200E OBA AKO MOZE!!!!!!!!!" Znaci do 200 evra OBA, a ne samo procesor!
Preporicio bih ti amd64 3700+ 1mb l2 kesa jer su za sada single core najbolji procesori za igre a to ti je jedan od najacih single core procesora.U igricama ti je on bolji od amd x2 64 4200+.
razlika u ceni izmedju 3200(85e)+ i 3500+(95e) nije velika,ali nije ni u performansama dok,stvarno ne vidim potrebu zasto bi bacao novac na Asus M2N-E,kada ce da ti i Asus M2N(80e) zavrsi posao ... moj savet ti je da uradis nesto ovako,i da recimo od ortaka pozajmis 20-30e i kupis jos 512MB DDR2,i to je onda to. pozz.
e6300 (allendal) jeste da samo on kosta oko 180eur, ali ni jedan nije tako daobar kao taj. nemoj uzimati asusove ploce sa se oznakom ma koliko jeftinije bile, nikako se ne pokuzuju kao dobre pogotovu ne za igranje.
e to ti je igracka konfiguracija za nekih 800eur (sa hdd, dvd, ...) budi pametan i kupi novu platformu, 65nm proc, ekstra plocu i graficku ... ja ti samo kazem, a ti dal imas novce i mogucnost da pazaris nesto ovako na tebi je! ako nemas sacekaj za koji mesec sve ovo kostace za dobrih 10% manje!!!
Prosto ne mogu da verujem koliko ovde ima onih koji pametuju, covek pita sta moze za 200⬠a lik mu predlozi sta da kupi za 800⬠i to smatra za svetu kravu, ili to ili nista.
Alo bre citajte sta covek pita i ako mozete odgovorite a ne filozofirajte.
Za te pare mu je verovatno najisplativija varijanta Intel 805d i odgovarajuca ploca, ili neki 3200+, ploca i ddr2-512mb.
No cini mi se iako preferiram AMD ona prva varijanta Intel 805d bolja varijanta zato sto moze u pozadini da radi neko DVD ripovanje dok se igra.
Sto se ploca tice, ako budes uzimao AMD AM2 (za intel ne znam kako je!) izbegavaj Asus, muku ces muciti da nadjes memoriju koja ce da radi kako treba na njihovim plocama. Vratili smo `brdo` ploca zastupniku za Srbiju!! Isti problem ima i masa ljudi `vani` i to i sa memorijama koje se vode kao `testirane`. Asus je nadmasio sebe ovaj put. A `reviews` gde su njihove AM2 ploce najace i najbrze ima koliko oces po net-u, mada i na tarabi pise....svasta;))))
Erwine,mislim da tvoj kom.nije na mestu...... naravno da ima onih koji imaj problem sa mem.ali to nije tako kriticno kao sto ti kazes...... vec godinama asus pravi vise nego dobre ploce,a mislim da o njihovim Deluxe plocama ne treba trositi reci....... pozz.
Za igre nikako P4, ni PD. Prvo PD 805 je njesra od procesora, FSB mu je 533 Mhz, sto je vrlo bitna stvar kod igara. PD805 samo ukoliko hoce jeftin komp na kojem moze malo ozbiljnije da se radi 3d rendering. To definitivno nije proc. za igre, drugim recima Sempron 754 sa 256 KB L2 bi ga odrao u svakoj igri.
Sto se procesora tice, on nije ni toliko bitan za igre. Sve ce raditi na superultramegagiga jeftinom A64 3000+ Socket 939, koji moze da se digne 50%. Moze i AM2 3000+ do 3500+, single core.
Sto se tice AMD procesora sa 1 MB L2 kesa, to ce malo teze da nadje. 3700+ San Diego, je dobar procesor, ali je relativno skup, a dual core x2 4200+ je u igrama jednako brz iako ima 2x512 KB L2, jer drugo jezgro rasterecuje poslove kao sto su obrada zvuka, pozadinski procesi u windowsu itd.
Sto se procesora tice, razlike su od 5-15 % u zavisnosti od igre, po pitanju performansi.
Savetujem da se pristedi na procesoru i ploci i da se otvori za kolicinu memorije i graficku karticu.
Sto se grafike tice, moze da prodju 2x7600GS Gainward Goes Like Hell sa GDDR3 memorijom, za SLi rezim. Ove dve kartice kidaju 7900GT, pa cak i 7900GTX u bilo kojoj SLi optimizovanoj igri, a jeftinije su. SLi ploca za AM2 sa NF570 chipsetom kosta oko 115 eura.
Druga varijanta je 7900GT i obicna NF4 ili NF550 ili 570 ploca. 7900GT ili jos bolje ako nadje GTO kostaju oko 300 evra, a ploca kosta oko 90.
Ako ima para za bacanje, neka uzme Core 2 Duo E6300 i dobru plocu, graficku itd.. To sve ipak mnogo vise kosta.
Ako treba da bira izmedju A64 3200+ i 7900 GTO i Core2 Duo i 7600GS, za igre je bolje ono prvo... i jeftinije, nekih 80 evra.
Najbitnija stvar za igrice je graficka i kolicina memorije, a procesor samo da nije Celeron. :d
U 3D Marku 03 na overklokovanom sempronu 2800+ @2700NHz (cvileo je jadan) DFI Infinity, 1GB DDR i Asus 6600GT = 9433 poena. Izvadjena ploca, procesor i memorija stavljeni D805@3,8GHz, Gigabyte I945 ploca, 1GB DDR2 Single mod = 10078 poena.
Ti si taj koji lupa gluposti i koji je bezobrazan!
Kao prvo, 3d Mark03 ne zavisi od procesora, t.j. zavisi, ali jako malo, mnogo vise zavisi od graficke kartice , medjukomunikacije i drajvera.
Mark03 daje nesto bolji rezultat na Intel platformama iz nepoznatih razloga, verovatno zbog drajvera za chipset. Mark03 nije threadovan, ama bas nigde, pa nema nikakve koristi od Dual Core varijante. Isto vazi i za Mark05, s` tim da je CPU test u Mark-u 05 blago optimizovan za dual core.
To sto si ti imao los rezultat u 3D Marku na Sempronu ne znaci da je taj CPU sporiji za igre od Pentiuma D.
Ne zaboravi da se Sempron 2800+ vrlo malo razlikuje od Venice-a, koji je od P4 brzi na istom taktu nekih 50-60%.
Ne bih da spominjem koju kolicinu toplote emituje PD805 kad se nasvira.
Testiraj procesore u igrama koje mnogo vise koriste CPU, pa onda lupetaj gluposti.
:: 10 za lupanje da je d805 njesra procesor :: :: U 3D Marku 03 na overklokovanom sempronu 2800+ @2700NHz (cvileo je jadan) DFI Infinity, 1GB DDR i Asus 6600GT = 9433 poena :: Izvadjena ploca, procesor i memorija stavljeni D805@3,8GHz, Gigabyte I945 ploca, 1GB DDR2 Single mod = 10078 poena :: :: 3DMark 05 = 4400 vs 470 :: :: :: :: ::
:: Erwine,mislim da tvoj kom.nije na mestu..... :: naravno da ima onih koji imaj problem sa mem.ali to nije tako kriticno kao sto ti kazes..... :: vec godinama asus pravi vise nego dobre ploce,a mislim da o njihovim Deluxe plocama ne treba trositi reci...... :: pozz :: Lepo sto si pomenuo `Deluxe`, bas sam o njima pricao. Jos od s754 K8N-E Deluxe, koju sam licno posedovao i prodao posle 3 dana zbog usb problema , a koji nije resen ni posle 3 zamene, pa i sad kad smo(firma) u zadnjih dva meseca vratili dobavljacu negde oko 15-tak ploca am2 M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (590) i nekoliko `570-ica`(ni jednu nismo uspeli da prodamo!), uz njegov komentar da je to `masovna pojava`?! Jednostavno nismo mogli naci memoriju koja ce raditi na propisanim vrednostima, tj npr. memorija deklarisana na 667 je radila na 553 ili je pravila korupciju fajlova itd.Mada ajd da ne bude rekla-kazala, samo treba ubaciti na google `asus am2 memory problem` i tad moze da se vidi o cemu pricam. Licno protiv asusa nemam nista, cak imam dve njihove 7600gt u masini, ali kad su ploce u pitanju, to cu da preskocim , jer mislim da godinama asus zivi od stare slave, valjda cekaju da prodju kao Abit?!:) Ko zna mozda ih neko pazari u 2007...tracevi kazu Gigabyte:)))))
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.