Da li neko zna da`l am2 podrzava ddr (ne ddrII) tip memorije. Hocu da promenim plocu i procesor, a da ne menjam agp i ddr, ali da to bude (ako moze) socket am2. Da li je tako nesto izvodljivo, i koliko je isplativo uopste prelaziti sa athlona 3000+ s754? Koliko sam gledao po sajtovima ovakva kombinacija ne postoji nigde, ali ipak me interesuje da li je neko uspeo da zbudzi tako nesto??
Koliko ja znam nije-AM2 ploce su ti novije generacije tako da automatski su na njima odradili slotove za DDRII memoriju i PCI-E slot za grafiku.Moj savet uvaljaj taj tvoj kompjuter za sto vecu cifru pa kupi u paketu skroz novi komp,naravno moraces da dodas jos para....Pozdrav...
AM2 socket ne podrzava ni DDR ni DDR2... Pocevsi od Opterona pa sve to najnovijih AM2 procesora memorijski kontroler je integrisan u CPU a ne na chipset... Posto im se verovatno ne bi isplatilo da podrze obe verzije na istom parcetu silicijuma (velicina, broj tranzistora, zagrevanje) pretpostavljam da AM2 procesori podrzavaju samo DDR2 memoriju... Doduse mozda gresim, ali u svakom slucaju indikativno je to sto na trzistu nema nijedna AM2 ploca sa DDR1 podrskom (ako se secas u vreme dok je memorijski kontroler bio na cipsetu mogao si da nadjes ploce koje su podrzavale i SDRAM i DDR, a sto je omoguceno izmenom i podrskom proizvodjaca cipseta)
Poslusaj savet koji si vec dobio... Prodaj plocu, procesor i memoriju i kupi DDR2, AM2 plocu i AM2 procesor... Naravno ukoliko imas dovoljno jak procesor sa podrskom za dual channel, dosta memorije (vise od 1GB) i dobru plocu, slobodno mozes da preskocis ovaj upgrade... Naravno upgrade se preporucuje i u slucaju da imas srednje jaku AGP graficku posto su one odumiruca vrsta :)
Athlon 64 3000+ s754 uz 2GB DDR RAM i dobru graficku ce da "pojede" svaku igricu. Upgrade-om trenutno ne dobijas nista osetno u radu. "Usko grlo" bi ti bila memorija ili, jos pre, graficka, pa bi mislio da te neko prevario jer procesor ne bi mogao da se "razmahne" bez vrhunske graficke i 2GB ili vise memorije. Komp bi ti radio skoro isto kao sa sadasnjim proceserom.
Ako vec zelis da probas, osetan napredak (uz navedene dodatke) bi ti bio Athlon AM2 4800+ ali je u pitanju stravicna cifra (bar za mene) od nekoliko stotina evra.
Ako zelis upgrade, dodaj memorije i zameni graficku (imas ploce s754 sa PCIE slotom za 45-55 evra veoma dobrog kvaliteta, a s754 AGP polovne se jos uvek dosta traze). PROCESOR TI NIJE "USKO GRLO" MASINE!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.