Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
1394 net adapter!!!kakva je to konekcija?kako iskljuciti???
STRANA 1 OD 1
nmrvic 1394 net adapter!!!kakva je to konekcija?kako iskljuciti??? 30.11.2006. 12:31 T2723

status: user
broj poruka: 1
Imam problem sa racunarom, u pitanju je laptop fujitsu siemens C1020. Uzeo sam ga skoro i prebacivao sam podatke sa starog kompa na novi preko mreze i tada je sve radilo. Onda je windows posle par dana poceo da me zeza (da koci) i instalirao sam novi Windows XP Media Center Edition. Posle toga je pocela da mi se javlja u donjem desnom uglu konekcija od 400Mbps koja je stalno ukljucena i zove se 1394 conection i javlja se iako nije prikljucena mreza. Kad povezem mrezu racunar je neprepoznaje. Pokusao sam sa drajvom, pa i da je stavim na disable ,al nereaguje, daje mi da je povezano sa necim i tu brzinu.
Molim za pomoc i sta da radim.
Hvala
nmrvic78@yahoo.com
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markich firewire 01.12.2006. 16:12 #10251

status: user
broj poruka: 3

to IEEE1394, to to je firewire konekcija. oma sluzi za povezivanje sa camcoderom ili nekim drugim uredjajem koji zahteva veliku brzinu protoka podataka. Firewire port izgleda ili kao mini USB (dimenzije su slicne kao mini usb ali je oblik drugaciji) ili kao romb nepravilnog oblika (dimenzije su slicne kao standardan usb ali je oblik drugaciji). tvoja mreza nema veze sa tim. 1394 se iskljucuje u bios-u, ali nemoj to raditi sam ako nisi iskusan korisnik.

idi u: my computer/ my network places/ show network conections i tamo vidi da li pored 1394 imas jos i lan konekciju. ako imas samo nju podesi (parametre na properties).

nadam se da sam bar malo pomogao.

ako nije nista od toga, uvek ostaje varijanta da si nesto zeznuo sa driverima kad si preko starog spucao novi WINDOWS

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs