smisljam se za komp koji bih nabudzio drugarici, pa me zanima (kao i uvek) sta drugi kazu. mislio sam da uzima intelov proc. 915 (4M kesha na 2.8G) na intelovu plocu sa G965 chipsetom (npr. DG965RY). Tu bi leglo i giga memorije za pocetak (ako bog da na 800MHz) a potom i neki ati 1300 ili 1600 ako se ispostavi da ovaj intelov integralac od grafike GMA X3000 ne vredi. E sad mene zanima (malo sam ispao iz komp price zadnjih par godina) koliko napajanje da legne tu? Uvek je dobro sto jace, ali recimo da ima dva sata harda, dve optike, externu grafiku itd. Znaci pod punim opterecenjem meni treba... preko 400W? Vise? Tj. da ne smaram, pricajte koje kuciste i koliko napajanje. Hvala. a, da, komp se nece koristiti za igrice, vec za CADove, MAXove i slicne 3D graficke pizdarije (apsolventi arhitekture, jebiga...). Sto se tice kesha, klasika - sto manje to bolje, ali ne po cenu masine koja ce da prca
Doshlo vreme da se i ja pravim pametan... Nemash primetne razlike u memoriji na 667 i 800... Intelovu plocu sam ja hteo uzeti za e6300, ali su me odgovorili! Razmisli josh jedan put!
:: :: smisljam se za komp koji bih nabudzio drugarici, pa me zanima (kao i uvek) sta drugi kazu :: mislio sam da uzima intelov proc. 915 (4M kesha na 2.8G) na intelovu plocu sa G965 chipsetom (npr. DG965RY). Tu bi leglo i giga memorije za pocetak (ako bog da na 800MHz) a potom i neki ati 1300 ili 1600 ako se ispostavi da ovaj intelov integralac od grafike GMA X3000 ne vredi. E sad mene zanima (malo sam ispao iz komp price zadnjih par godina) koliko napajanje da legne tu? Uvek je dobro sto jace, ali recimo da ima dva sata harda, dve optike, externu grafiku itd. Znaci pod punim opterecenjem meni treba... preko 400W? Vise? Tj. da ne smaram, pricajte koje kuciste i koliko napajanje. Hvala :: a, da, komp se nece koristiti za igrice, vec za CADove, MAXove i slicne 3D graficke pizdarije (apsolventi arhitekture, jebiga...). Sto se tice kesha, klasika - sto manje to bolje, ali ne po cenu masine koja ce da prc
pojasni pojam "externu grafiku" nece to vuci sigurno 400W konstantno ali bi napajnje trebalo da ima max izlaz od bar toliko
Posto racunar nece da se koristi za igranje nego za CADove, MAXove i slicne programe morace da ima najjacu mogucu grafiku buduci da AutoCAD 2007 odmah radi u 3D (pojednostavljeni MAX) a moze i u 2D, tako da je moni prijavio da mi grafika 9550 nije dovoljna da pogura svo ono sto 2007 moze da radi, mogu da zamislim sta ce se desiti sa verzijom 2008.
Momorije sto vise i sto brze zato sto brzina proracuna sa pokretnim zarezom (a to je u stvari 3D modeliranje i izrada krajnjeg foto snimka i renderinga animacije) zavisi od kolicine memorije i brzine samog procesora.
Mada sto se procesora tice svi noviji su dovoljni za pristojan rad u pomenutim programima ako je memorije dovoljno, pa mozda mozes da biras onaj koji trosi manje struje (ekologija iznad svega).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.