savet koji wsam ja dobio sto se rama tice je da treba uzeti 1gb, pa se kasnije istripujes i dokupis jos 1gb, a ako stavis dva od 512, nisi uradio nista a neka bitna razlika nije vidljiva golim okom
Bolje dva modula, ali što veća. Pošto je ovo u suprotnosti sa trenutnim budžetom i pametnom kupovinom: ipak je bolje u trenu uzeti najveći (čitaj 1Gb) modul, pa kasnije dokupiti još jedan od 1 Gb, nego se odmah ukopati na 2Ã512Mb, što daje, za nadolazeću Vistu i većinu igrica, mizernih 1Gb. Jedino, ako nisi profesionalni diler polovnjacima i nije ti problem da uvališ u trenu 2 modula od 512Mb i ne izgubiš na njima prilikom uzimanja 2Ã1Gb. Razlika u jednokanalnom i dvokanalnom radu memorije, je u većini slučajeva, akademska (više dobiješ od npr. jednokanalne 1Gb, nego od 2Ã256), lepo se doduše vidi u benchmark testovima ali u stvarnom radu, manje ili retko, ali, postoji, pa je treba iskoristiti.
:: Ja bih vas zamolio da mi odgovorite shta da uzme :: :: DDRAM2 1024mb/667mhz Corsai :: ili :: DDRAM2 1024mb/800mhz Kingston :: :: svi kazu da je Corsair mnogo bolja od Kingstona.... :: I da li uopshe ima tolike razlike izmedju 667 i 800mhz menorije? Vredi li ta razlika od 20 evra
Na prvo pitanje 1+1, znaci 1GB odmah i to po mogucnosti neke zastupljenije kvalitetnije memorije, recimo Kingston ili Corsair, cisto da bi prilikom kupovine drugog modula od 1GB imao relativno dobre sanse da kupis isti takav modul. Razlike u realnom radu nema, osim ako hoces da se divis rezultatima bencmarka, onda se "zakopaj" sa 2x512, pa ako imas 4 memorijska slota dokupi jos 2x512... Cimanje, cimanje...
Corsair i Kingston su bar na bar s tim sto je Corsair cesto jeftiniji a pruza za nijansu bolje OC mogucnosti. Medjutim oko Kingstona na 800 i Corsaira na 667, obavezno Kingstona jer je u startu brzi, pa ga klokuj dokle moze a sigurno ce vise moci od Corsaira na 667...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.