Ljudi imam problem sa USB-om na MSI maticnoj ploci(ne znam model, ali je iz nize klase) Hteo sam instalirati stampac i ne moze ga pronaci: desava se sledece prikljucim stampac i onda me obavesti da je nasao novi hardver i da ga treba instalirati... kad krenem u instalaciju drajvera to traje u nedogled ... kad instaliram drajver sa CD prko autorun opcije isti problem... u device manageru pogledam drajvere za USB i oni su tu ali za svaki USB port pise Not available ili tako nesto.
Mislim da je ploca u pitanju ali da ne nagadjam, moze li mi neko pomoci ko ima iskustva sa ovakvim ili slicnim situacijama.
Nisi naveo koji operativni sistem imaš (verovatno imaš Windows XP), zato što kod Windowsa 98 i njemu sličnih najpre treba instalirati drajvere za USB Printing Support, pa tek onda za sam štampač. Ako imaš Windows XP, onda je možda problem u sledećem: neki noviji štampači (kao i još neki USB uređaji) traže da započneš instalaciju drajvera kada štampač NIJE priključen na računar, a da štampač priključiš na USB port tek kada instlacioni program to zatraži. Ako ne uradiš tako, onda možeš da imaš problema pri instalaciji (modeli štampača koji se tako instaliraju su npr. HP 3550, HP 3650, HP PSC 1215). Pogledaj dobro upustvo za instalaciju koje si dobio uz štampač. Ako ni to ne uspe, onda je problem zaista u USB kontroleru na ploči, a njega možeš da rešiš na dva načina: prvi je da kupiš PCI karticu koja ima 2 ili 4 USB porta, pa da nabaviš USB HUB ako ti treba više portova, a drugi način (koji je mnogo skuplji i komplikovaniji) je da zameniš matični ploču. Ako se opredeliš za nabavku posebne PCI kartice sa USB portovima, OBAVEZNO ISKLJUÃI USB KONTROLER NA PLOÃI U BIOS SETUP-u da ne bi došlo do konflikta između USB kontrolera na ploči i na PCI kartici i pazi da ti ne uvale karticu koja ima USB 1.1 protokol, obavezno uzmi USB 2.0, razlika u ceni je mala, a u brzini prenosa ogromna.
Ili... 1. nemaš USB 2.0 port na ploči 2. imaš USB 2.0 port na ploči, ali tvoj operativni sistem ga ne podržava, nemaš drajver idd... 3. nemaš USB 2.0 kabl za printer
Hvala na odgovorima ali jos nisam resio problem. krajem nedelje pozajmicu drugu maticnu koja je slicnih performansi i sa istim podnozjem za procesor pa cemo videti o cemu se radi ...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.