Ljudi treba mi pomoc oko nalazenja i kupovine nove ploce za:
-Intel Celeron D LGA775 -DDR 400 -PCI-E X16 -S-ata -Lan -Bez ugravirane grafike -USB2 -Ugravirani zvuk i ostale zezancije koje dolaze usput.
Necu da uzimam DDR2 plocu jer nemam para, a i ne planiram da budzim komp naredne 2 godine. Ploca koju sada imam mi je zesci sh*t, uzasno je spora. Treba mi neka ploca do 60E, da je brza, masu brza i da nije mini ATX velicine.
Nemoj nam samo reci da ti je neko napunio glavu da je razlika u brzini izmedju ploca vidljiva golim okom, pa ti recimo imas sporu te ti je zato racunar spor pa te nervira. Razlika u brzini najskuplje i najjeftinije "ploce" je retko kad preko 1-2% a koliko je to u ukupnoj brzini sistema je stvarno domen statisticke greske.
Ne lozi se da ces kupovinom neke nove ploce ubrzati racunaljku, mozda ces dobiti stabilniji rad sistema ali na brzini ama bas nista (bar ne vidljivo golim okom).
Nego ti lepo sakupljaj parice pa kad resis zameni ceo racunar ili bar graficki podsistem racunara i probaj zivot poput gospodina Jovica.
Dobra kupovina ti je MSI ploča iz naslova, ima sve što tražiš i jako je stabilna u radu, ja sam je kupio pre nedelju dana zato što mi je stara ploča riknula. Ploča ima sve to što ti tražiš, nema integrisanu grafiku, a može da podrži i DDR i DDR 2 memoriju (ima po dva ležišta za svaki tip memorije i Dual Channel podršku, zato se zove Combo 2). Jedino ograničenje ploče je u tome što ima samo jednu IDE granu, tako da može da primi samo 2 IDE uređaja, ali zato ima 4 S-ATA priključka i 8 USB portova - 4 pozadi i priključke za još 4 USB porta na kućištu. Cena te ploče je oko 60 evra.
:: Nemoj nam samo reci da ti je neko napunio glavu da je razlika u brzini izmedju ploca vidljiva golim okom, pa ti recimo imas sporu te ti je zato racunar spor pa te nervira :: Razlika u brzini najskuplje i najjeftinije "ploce" je retko kad preko 1-2% a koliko je to u ukupnoj brzini sistema je stvarno domen statisticke greske :: :: Ne lozi se da ces kupovinom neke nove ploce ubrzati racunaljku, mozda ces dobiti stabilniji rad sistema ali na brzini ama bas nista (bar ne vidljivo golim okom) :: :: Nego ti lepo sakupljaj parice pa kad resis zameni ceo racunar ili bar graficki podsistem racunara i probaj zivot poput gospodina Jovica :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: :: Vidi brate, ja sam pitao za preporuku ploce i dobio sam je od ovih ljudi, a ti ako hoces da drzis predavanja slobodno izvoli, ali izvan moje teme.
ako vec nisi kupio komponente,mozada bi trebalo da razmislis o kupovini nekog AMD-a???? Ne zelim da ti kenjam.....to je cinjenica da ce AMD U TVOM SLUCAJU BOLJE RADITI????
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.