Sinoc sam ostao bez moje voljene matichne ploche Gigabyte K8NS-Ultra :-( Sada imam problem! Ne znam koju plocu da kupim kao zamenu za ovu... Imam procesor A64 3500+ S939 memoriju 2x512 Geil DDR 400 hard disk 2x160GB Sata I neku Agp grafichku.... Molim Vas za predloge za plochu koja bi se uklopila uz ovu konfiguraciju... Bilo bi dobro da ima 2 mreze, 4 SATA prikljuchka, integrisan zvuk i da ima pasivan hladnjak na NorthBridge-u. Ako je izvodljivo i 2 serijska porta... Na PCBerzi ima mnoshtvo plocha koje odgovaraju mom procesoru, memoriji i hard disku...ali koju odabrati...? Kompjuter NE koristim za igrice i grafika je nebitna, bitna mi je stabilnost, brzina, i da nema ventilatore na sebi...
Svi predlozi su dobrodoshli!!! Hvala unapred...
ps mozda da batalim AGP grafichku i da uzmem neku plochu za PCI-E?
ABIT AN8 32X je nazalost gamerska plocha koja izgleda choveku ne treba .. pitam se ponekad da li iko ovde najpre pazljivo prochita sta ja cho`ek napis`o da mu treba... dotichna plocha nema ni jedan serijski port, a chovek bi ako moze da ima 2 sto postaje prilichna retkost na plochama... a ABIT sve redje stavlja serial na ploche...
moja preporuka bi bila: PCI-express, HD audio, SATA2 pa zatim redom...
predji obavezno na PCI-express grafichke kroz neko kratje vreme netjesh motji natji AGP grafichke, a kada ih nadjesh bitje prilichno para...
mada bih ti preporuchio da uzmesh neku plochu sa HD audio da ne bude problema sa vistom ... 64-bitna vista netje podrzavati uopste stare zvuchne (svi modeli koji ne podrzavaju HD audio), na 32 bitnoj visti radi, ali bez svih funkcija ... preporuchio bih i plochu koja podrzava SATA2 standard posto je mnogostruko brzi rad sa hardom...
sve ove ASUS-ove ploche imaju realtekovu zvudhnu ALC850 koja nije HD-audio (mada na premuim pishe da je HD-audio), ali pre par dana sam chitao chlanak da Realtek mnogo toga josh nije dobro reshio i da ni jedan njihov chip ne zadovoljava HD audio standard.. ne pozicionira dobro zvuk...
lichno imam losha iskustva sa MSI plochama pa ih ne preporuchujem nikom vec dugo (mada mozda su se u medjuvremenu popravili) za DFI ne znam nisam radio sa tim plochama... mada koliko mogu da vidim na site-u DFI INFINITY NF4 ULTRA, kao i LANPARTY UT Ultra-D imaju cooler na bridge-u i 1 serial port, HD audio nije prisutan (realtek ALC850) ...
ja napisao svashta ... a ti sam vidi sta ti od svih glooposti treba :)))))
Pre svega veliko hvala svima kojis u odvojili deo svog vremena i pokusali da mi pomognu!!!
Pogledao sam sve predlozene ploce ali sam se ipak , na kraju, odlucio da se drzim AGP-a i nForce3 chipset-a...U ovom trenutku je to bio dobar izbor jer bih ,u suprotnom, morao da menjam i grafichku kartu (a one najjeftinije su oko trecine cene nove ok matichne ploche). Izabrao sam MSI K8N Neo2 . Malo sam se pomuchio da je nadjem ali ima vecinu stvari koje su mi neophodne ( 4 SATA porta, 2 serijska (obichan + IR), AGP slot, 8XUSB ), jedino nema pasivno hladjenje nForce3 Ultra chipset-a...ali hladnjak sam vec zamenio.... Hvala posebno onima koji su me pazljivije "chitali" - upravo vashi odgovori su me doveli do ovog izbora....:-)
Sve u svemu- jako sam zadovoljan mojom novom plochom :-) Pozdrav, dragoljub
E posto sam sada, posle tvoje zahvalnice procitao poruku, kasnim! Upravo sam hteo da te posavetujem da ti je to najbolji izbor, ja imam MSI Neo2 Platinum i ploca ima sve zivo i veoma je stabilna u radu!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.