Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Asus Crosshair >> Da li ima kod nas?
STRANA 1 OD 1
zokocx Asus Crosshair >> Da li ima kod nas? 19.09.2006. 16:32 T2295

status: user
broj poruka: 37
Trazim ovu maticnu plocu vec skoro mesec dana, vec sam pomislio da je nema ni u Evropi.
Postoji neka firma (kod nas) koja je ovlasceni distributer Asus proizvoda?
Ova serija Asus maticnih je za gamere i overclockere (meni bas takvo treba), a cena u USA nije velika (i ako je kod njih sve jeftinije za 10-20%).
Pitam se zasto je nema kod nas sigurno nije zbog cene jer ima nekih Intel maticnih ploca skupih *strasno* a nisu nista posebno.

Ako neko nema pojma o cemu pricam neka poseti link>>
http://www.hardware.info/en-US/articles/am9nZGpoZA/ASUS_Crosshair_mainboard_review/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milos24 mislim 19.09.2006. 19:48 #8417

broj poruka: 282
da ces jako tesko naci tu plocu kod nas.
Testirana je u poslednjem broju Digitala i savetujem ti da procitas text pre kupovine jer je nisu bas nahvalili.
Kao kontakt adresu je navedeno yu.asus.com

Pozdrav

Milos

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

zokocx Asus Crosshair >> Da li ima kod nas? 19.09.2006. 21:50 #8424

Probacu da nabavim Digital pa cu proceniti sta kazu... ali cisto sumnjam da je nesto ozbiljno jer Digital opisuje proizvode kao da postoje od prekjuce uvece, i sta im se svidja to lepo ishvale a sta ne to ispljuju na najmanjoj beznacajnoj sitnici.> Zato i ne kupujem Digital jer su 100% marketiske novine , znaci na fozon ovo valja jer dobavljac ima punu reklama u nasim novinama.

Ali nesto sam cu da novije asus maticne imaju problem sa biosom i da bas za ovu (Asus Crosshair) je potreban update, ali to nije neki problem nepostoji maticna koja nema manu pa cak ekvivalent DFI LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G koja ima ocajno hladjene (ovu bi sigurno jos teze nabavio)i u EU.
IgorB ... 20.09.2006. 01:52 #8432

broj poruka: 281
http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?from=R40&satitle=Asus+Crosshair
Preko https://www.e-ducan.com mozes da je kupis,nasa firma posrednik.
https://www.piratesunited.com

drfedja Re: Asus Crosshair >> Da li ima kod nas? 21.09.2006. 20:25 #8479

broj poruka: 35

:: Probacu da nabavim Digital pa cu proceniti sta kazu... ali cisto sumnjam da je nesto ozbiljno jer Digital opisuje proizvode kao da postoje od prekjuce uvece, i sta im se svidja to lepo ishvale a sta ne to ispljuju na najmanjoj beznacajnoj sitnici.> Zato i ne kupujem Digital jer su 100% marketiske novine , znaci na fozon ovo valja jer dobavljac ima punu reklama u nasim novinama
::
:: Ali nesto sam cu da novije asus maticne imaju problem sa biosom i da bas za ovu (Asus Crosshair) je potreban update, ali to nije neki problem nepostoji maticna koja nema manu pa cak ekvivalent DFI LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G koja ima ocajno hladjene (ovu bi sigurno jos teze nabavio)i u EU
:: Problem sa zaglupljivanjem imaju skoro sve NF5 ploce. Asus Corsshair je totalno bezveze kupovina ako se uzme u obzir cena ploce. Bolje se onda otvori pa kupi Core2 Duo. U protivnom ti savetujem da pazaris neku NF4 plocu za AM2. Evo meni bas treba da stigne DFI Infinity NF4 Ultra MII, ploca je ekstra i ne kosta mnogo.
zokocx Re: Re: Asus Crosshair >> Da li ima kod nas? 22.09.2006. 01:54 #8494

:: Problem sa zaglupljivanjem imaju skoro sve NF5 ploce. Asus Corsshair je totalno bezveze kupovina ako se uzme u obzir cena ploce. Bolje se onda otvori pa kupi Core2 Duo. U protivnom ti savetujem da pazaris neku NF4 plocu za AM2. Evo meni bas treba da stigne DFI Infinity NF4 Ultra MII, ploca je ekstra i ne kosta mnogo. ::

Moja greska je to sto nisam obrazlozio zasto zelim da kupim skupu maticnu inace izbor mi se krece oko
1)Asus Crosshair n590 sli
2)DFI LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G
3)Asus M2N32-SLI Deluxe

Prvu i drugu ocu da kupim zato sto imaju strasno punu opcija za overclock u biosu, a to cu i da radim. Drugo kao glavno vec na internetu kruze razni testovi koji dokazuju da se sa nforce 5xx chipsetom moze postici neverovatan overclock evo i jednog dokaza kako AMD Athlon 3000+ AM2 tera na 2.7Ghz sa fabrickih 1.8Ghz = +900Mhz http://www.techspot.com/article/4-athlon64_3000_am2_overclocking/page2.html
Trecu maticnu bi uzeo u krajnom slucaju ali pre DFI jer isto ima gomilu opcija u biosu kao Crosshair a sto se cene tice ne planiram da je kupim odmah.
Nadam se da ce stici kod nas bar do decembra, na snizenje ;)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs