Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
upomoc
STRANA 1 OD 1
goodRa upomoc 12.09.2006. 23:20 T2252

status: user
broj poruka: 7
procesor intel celerond320 2.4 greje se na asus p4p800 sx ploci. imam NOVI KULER za hladjenje 3.2 procesora a moj radi preko 55 kad prakticno nista ne radi. ako je neko imao slican problem ili ima znanja oko toga, neka me uputi sta da radim. hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tiamat Hmm... 13.09.2006. 02:49 #8205

broj poruka: 10
Ja imam Celeron D 330 @ 2.66 GHz, i temperatura na idle je oko 65 C, full cak i do 75 C. Nemam box kuler, imam neki custom, ne znam koji ^^

Moram prvo da te pitam da li si lepo primenio termalnu pastu i koji si kuler stavio? Nekad moze da se desi da je neki markirani kuler gori od box kulera!

Celeron je ringla, da sam na tvom mestu ne bih briuno, njima je max temparatura 75 C, meni je radio cak i na 90 C (nije bio lepo nalegao kuler), ali je onda "trotlovao", automatski obarao takt da se ne bi sprzio...
To trotlovanje je korisna stvar, ali potpuno ubija svaki rad na racunaru.

Kucaj u Google "ThrottleWatch", to je program koji ti govori da li ti procesor trotluje ili ne, samo za Intel procesore.

Nadam se da sam ti pomogao ista.

Poz
goodRa hvala 13.09.2006. 08:20 #8206

broj poruka: 7
hvala ti puno ja mislim da si mi ipak pomogao iako sam sve dobro namestio, mada ce doci covek da mi pregleda verovatno plocu pa cu reci u cemu je caka. a kuler je kuler masterov bas neki nabduzen koji se super pokazao, i sve sto se tice paste dobro sam uradio jer sam proveravao ( da ne tupim menjao sam dosta kulera ali nanjnizu sam temperaturu ipak imao sa box kulerom ). probacu program u svakom slucaju dosta ce mi znaciti. jos jednom hvala
pozdrav

ludi ... 13.09.2006. 11:40 #8212

broj poruka: 568
1) Uz takav procesor i njemu odgovarajuce pratece komponente potrebno je kvalitetno termoizolaciono kuciste od postojanog lima i takodje kvalitetno napajanje od bar 350W, svako konzerva kuciste i kung-fu napajanje u koje je spakovana konfa bazirana na tom cpu u stanju je da digne temp. procesora za najmanje 5 stepeni. Ne moze se bilo sta stavljati u bilo koje kuciste.
2) "Zvaka" ima katastrofalne termoprovodne karakteristike i treba je sastrugati i umesto nje PRAVILNO naneti pastu u sto tanjem sloju iskljucivo na dodirnim povrsinama jezgra i hladnjaka
3) Cesto na kulerima pise da mogu hladiti ono sto ne mogu

Dakle ti nisi ovde naveo nijednu od ove 3 stavke koje su potencijalni uzrok tvoga problema, znaci napisi sledece:
- koje kuciste i napajanje imas
- ploca, grafika, hdd (koliko komada)
- Imas li zvaku ili pastu na jezgru
- koji tacno model ti je taj NOVI KULER sto `ladi do 3.2

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
set Re: ... 13.09.2006. 20:02 #8230

broj poruka: 165

:: 1) Uz takav procesor i njemu odgovarajuce pratece komponente potrebno je kvalitetno termoizolaciono kuciste od postojanog lima i takodje kvalitetno napajanje od bar 350W, svako konzerva kuciste i kung-fu napajanje u koje je spakovana konfa bazirana na tom cpu u stanju je da digne temp. procesora za najmanje 5 stepeni. Ne moze se bilo sta stavljati u bilo koje kuciste
:: 2) "Zvaka" ima katastrofalne termoprovodne karakteristike i treba je sastrugati i umesto nje PRAVILNO naneti pastu u sto tanjem sloju iskljucivo na dodirnim povrsinama jezgra i hladnjak
:: 3) Cesto na kulerima pise da mogu hladiti ono sto ne mog
::
:: Dakle ti nisi ovde naveo nijednu od ove 3 stavke koje su potencijalni uzrok tvoga problema, znaci napisi sledece
:: - koje kuciste i napajanje ima
:: - ploca, grafika, hdd (koliko komada
:: - Imas li zvaku ili pastu na jezgr
:: - koji tacno model ti je taj NOVI KULER sto `ladi do 3.
:: Licence to kil

dodao bih samo da je bitna i revizija bios-a. Fizicki je moguce ohladiti procesor samo update-om stepinga ploce.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs