hocu da uradim upgrade na dual core prva opcija da prodam cpu i uzmem x2 3800+
druga opcija da prodam plocu, procesor i memoriju i uzmem Asus P5B i965P obicnu ne de-luxe ili Gigabyte GA-8I965P-S3, core 2 duo e6300 i ddr2 667-800 kingston, kingmax ili geil
ova druga kombinacija je mnogo skuplja, pa me zanima da li za te pare dobijam mnogo ili je varijanta sa amd-om sasvim dovoljna.
ako je ipak druga opcija bolja zanima me koju plocu od ove dve uzeti ?
kompjuter koristim iskljucivo za video obradu, svako misljenje je dobrodoslo, unapred zahvalan :)
https://www.Anand tech/cpu chipset/e6300,e6400-tremendous value through overclocking...(obrati paznju na testove igara i vrednosti bez i sa overclockom u odnosu na ostale procesore) ili idi na google i ukucaj e6300 test... `Ajd u zdravlje! p.s: Dace Bog i ja cu uskoro...
:: http://www23.tomshardware.com/cpu.htm :: nema core2duo 6300 nego 6400 .. ali .. :: bitje ti sve jasn :: ahahhaha nema 6300 ,naravno da ima ,a kad bih ja birao naravno da bih uzeo Conroe poz
Za Mrlju : nemoj da se ljutis na ljude koji te ispravljaju , jer i treba tako .Ja sam isto cesto neprecizan , ali je zato obicno tu Garson (koga inace vlo cenim zbog toga ) da me ispravi jer mi obicno krenemo sa obasnjavanjima ,a oni sve to izbruse i ljudi dobiju na kraju dobru i pravu informaciju, a to je najbitnije. Ja sam shvatio da si mislio na test , ali ako neko nije nema veze bitno je da je covek koji pita dobio odgovore ,za to i sluzi ovaj forum.
Za Rasu : Dobra ti je kombinacija (po mom misljenju) ,DS3 ti je malo jeftiniji ,a cini mi se isto pruza sem podrske za crossfire(cini mi se ,ako nisam u pravu nek me neko ispravi) , pa ako ti to ne treba ulozi tu lovu u neku graficku ili nesto drugo ,u svakom slucaju uzivaj!!! `Ajd u zdravlje.
Naravno da postoji 6300 koji radi na 1.8 Ghz.To je (trenutno) najslabiji Core 2 Duo. A to shto ga Tom`s hardware nije testirao nema nikakve veze.Ne verujem da su oni rekli da nema 6300. Pozdrav Dragojlu2.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.