Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
pitanje
STRANA 1 OD 1
milos24 pitanje 29.08.2006. 14:34 T2159

status: user
broj poruka: 282
Cuo sam da ploce sa 975 kontrolerskom logikom imaju problematican memorijski kontroler jer navodno ako se postave 4 modula od po 1Gb ni BIOS ni Win ne vide vise 0d 3.256 Mb. U specifikaciji pise da 975 podrzava 8 Gb memorije pa mi je cudno da se pojavljuje taj gubitak. Da li to cnaci kada bi se postavilo 4 * 2Gb da bi sistem video 6,5 Gb!? Takodje sam cuo da nova Intelova platforma pruza slabe performanse pod 64-bitnom Vistom. Zanima me da li je neko cuo nesto o ovome i koliko ima istine u toj prici ili su to samo zli jezici.

Pozdrav

Milos

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
set zli jezici 29.08.2006. 18:16 #7805

status: user
broj poruka: 165

To su gluposti... Ako u specifikaciji pise da podrzava, onda podrzava bilo da je asrock ili tyan. Ja sam stavio na intela955x 4gb rama i to radi. ne vidim zasto ne bi radile na 975.

poz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs