Poz, odlucio sam se za upgrade kompjutera koji koristim 90% za igrice, i u dilemi sam izmedju s939 i am2, da li je isplativo ici na AM2 sa budzetom od oko 220e(za proc+plocu) jer moram da izdvojim jos dosta i za graficku, hvala unapred.
Ne sjakti sve shto je od zlata zarom ni sve lutalice nisu izgubljene, nema sushenja snaznom a starom...
:: Poz, odlucio sam se za upgrade kompjutera koji koristim 90% za igrice, i u dilemi sam izmedju s939 i am2, da li je isplativo ici na AM2 sa budzetom od oko 220e(za proc+plocu) jer moram da izdvojim jos dosta i za graficku, hvala unapred :: :: :: Definitivno AM2.AM2 procesori su tek nekoliko evra skuplji od 939 modela, ploce nisu skupe (kao i 939) a DDR2 memorija je cak i jeftinija od DDR-a.
AM2. Cena AM2 procesora je identicna kao i S939, a pored toga AM2 prima i AM2 Semprone koji su jos jeftiniji. Ako si limitiran sa budzetom, kupi Semprona 2800+ za AM2, koliko je to moguce solidnu AM2 plocu i sto bolju graficku. Semprona overklokuj bar na 2.6 ghz, a dobra graficka ce ti mnogo bolje terati igre nego malo brzi CPU.
Pored toga, AM2 ce primati i revG i revH AMD-ove procesore, dok je zivotni razvoj S939 zavrsen. Racunaj sledece godine, ako budes imao dovoljno para da ces moci u AM2 plocu da ubodesh najnoviji AMD-ov 4-oro jezgarni procesor, baziran na K8L, poboljsanoj arhitekturi koja bi trebala da nadmasi intelovu Core 2 Duo. Prema tome, AM2 je veoma skalabilna i mlada platforma.
Za S939 trenutno ima mnogo boljih ploca nego za AM2, ali ce se ta situacija vremenom popraviti. Nije neophodno da juris NF5 plocu za AM2, HTT magistrale su mu prilicno limitirajuce. DFI je vec izbacio Infinity NF4 Ultra M2, sa starim dobrim nF4 Ultra chipsetom i podnozjem za novi AM2. :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.