imam intel d 805 i asus p5nd2 sli,problem je taj sto nemogu da ukljucim HT,jednostavno ga nema u biosu,updejtovao sam bios i ponovo ista prica,ista je stvar i sa speed stepom....MOLIM ZA POMOC!!!unapred zahvalan...PS-dal ovaj procesor i ploca podrzavaju uopste ove tehnologije....
:: imam intel d 805 i asus p5nd2 sli,problem je taj sto nemogu da ukljucim HT,jednostavno ga nema u biosu,updejtovao sam bios i ponovo ista prica,ista je stvar i sa speed stepom....MOLIM ZA POMOC!!!unapred zahvalan...PS-dal ovaj procesor i ploca podrzavaju uopste ove tehnologije... Pa taj PentiJum D je Dual Core, tj. Dual Chip, t.j. MCM - Multi Chip Module. Sta ce ti HT ? :d HT je samo emulacija dva procesorska jezgra, kojom se popunjavaju "supljine" u neiskoriscenom i predugackom P4 pipeline-u. Intel je to izmislio da bi ublazio ocajne performanse netburst arhitekture.
P.S. Jedini dual core P4 koji ima HT je EE - Extreme Edition, a taj kosta preko 800 ⬠! :D
Speedstep ne podrzava Smithfield jezgro u 90nm, ciji si ti vlasnik. U pitanju su dva Preshota "zalepljena" jedan na drugog u istom pakovanju - MCM
Prva sledeca revizija koja podrzava je Prescott 2M, dakle P4 630, single core @3.0 Ghz, pa zatim Pressler - 65nm Pentium D 930 i jaci, pa zatim Core 2 Duo... ups.... to vise nije PentiJum 4. :d
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.