PCB je revizija štampane ploče i elektronike, uglavnom je vezana za mogućnost rada sa jačim (novijim procesorima) koji se pojave nakom izbacivanja prve verzije matične ploče. Koja je verzija PCB-a možeč da pročitaš na samoj ploči, tj. proveri kada je budeš kupovao, izvadi iz kutije i pročitaj na samoj ploči, pa ako piše PCB 2.x i sl, kupuj, ploča je inače odlična.
Elem, is`o sam na Asusov forum i tamo mi kazu za tu plocu da verovatno ni ne postoji u toj verziji PCB-a , a i ako postoji ona nema odgovarajucu modulaciju napona za pokretanje core2duo-a, vec treba da trazis P5ld2-se , jer ona ima odgovarajucu pobudu! i treba da gledas da ima PCB R 2.01G sto pise na ploci pa pogledaj k`o sto rece predhodnik . `Ajd u zdravlje!
Imam 2 ATA hard diska, na sav planiran izdatak jos da kupujem (p)sata bilo bi mi stvarno puno, a koliko sam procitao, 2 ata HDD i 2 DVD mogu samo da sanjam da nakacim na P5B
obe ploche podrzavaju: P5LD2 pcb 2.01G od biosa 1207 P5LD2 SE pcb 2.01G od biosa 0314 sto se tiche P5B ona podrzava u svim PCB verzijama core 2 duo ... od verzije biosa 0211
"Imam 2 ATA hard diska, na sav planiran izdatak jos da kupujem (p)sata bilo bi mi stvarno puno, a koliko sam procitao, 2 ata HDD i 2 DVD mogu samo da sanjam da nakacim na P5B"
ako bi prodao oba hard diska i kupio sata II hdd verovatno ne bi imao nikakvih ulaganja jer bi mogao kupiti sata II hdd jedan ali velichine oba ta (p)ATA diska.. sata II HDD su bukvalno dvostruko brzi od diskova koje imash ... pa razmisli o tome..
sto se tiche pomame koja ovde vlada da plocha bude ready for core 2 duo procesore. lepo je da ploca podrzava, ali koliko ce ljudi to kupiti a da pri tom kada bude dosla na red promena procesora ne promeni i plochu? po trenutnim cenama "Intel Core 2 Duo E6700, 2.66GHz, FSB1066, 4MB, BOX, (Socket 775) 679.00 Microsystems" retko ko ce to kupiti , a dok padne cena bice mnogostruko boljih ploca za to... ili recimo kupiti AMD am2 procesor 3500+ za 110 eura? Intel Core 2 duo je brzi, ali sta to znachi obichnim smrtnicima danas? Za godinu dana je druga prica, ali tada cu vec menjati ceo racunar....
Evo jos nesto za skomi-ja : do kraja meseca bi trebalo da se pojave ploce sa cipsetom 945 od asrocka koje podrzavaju core2duo. Nisu bas kao Asus ,ali nisu ni lose obrati paznju da uzmes 945g -dvi jer podrzava sve,a kosta u Austriji oko 70e.idi na sajt https://www.alternate.at , a ako ne znas nemacki imas linkove za Grcku i druge na engleskom. Ne , nekazem ti da kupujes tamo vec samo da pogledas sta se sprema ,a nasi obicno dovuku to ovde po slicnim cenama kao i u Austriji.(slican pdv) Sto se tice core2duo-a e 6300 kosta u austriji oko 200e. neka kaze predhodnik koji AMD za te pare daje takve performanse ? Inace AMD zbog ovoga planira u oktobru drasticno obaranje cena , jer ih je Intel pocistio gde su bili najjaci odnos cena/performanse. Odi do sajta Anand tech-a ( imas link sa berze) pa se sam uveri o svemu ovome! P.S. Na odmoru sam i imam wireless ,pa serfujem k`o lud, zato me ima svugde ,ali ako smetam ...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.