Hteo bih da dokupim 256 MB SDRAM memoriju. Racunar sam kupio 2002. godine i imam instaliran WINDOWS 98 SE. Da li ima neko preporuku koju memoriju da kupim da bi bila kompatibilna sa ostalim komponentama racunara. Podaci o mom racunaru: CPU Type: Intel Celeron-S, 1000 MHz (10 x 100) Motherboard Name: Chaintech 6OJA3T (6 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio) Motherboard Chipset: Intel Solano i815EP System Memory: 128 MB (PC133 SDRAM) Pozdrav i hvala.
J..i ga sine malo si zakasnio sa nadogradnjom tj. dokupljivanjem memorije. Pogledaj u malim oglasima jer stvarno ne verujem da ima nove sdram 133 memorije po radnjama, a i ako je ima onda je to koristena koju bezobrazno uvaljuju ko novu. 256mb do 20 jevreja, mada bih ti ja preporucio da prodas svojih 128 i pazaris dva ista modula od 256 ako nadjes.
E, u Imtelu na NBG imas SDRAM memorije od 128MB(1200 din.) i 256MB(2300 din.) i bas te briga da li je koriscena kad daju dozivotnu ,garanciju!!!!!!!!NCP je marka modula!
U Imtelu nije koriscena, nova je. Oni su uvoznici NCP i imas minimum 3. god garancije a vrlo verovatno i na SDRAM kao i na DDR daju dozivotnu. Ostaje samo pitanje da li ce raditi na tvojoj ploci i u saradnji sa postojecim modulom od 128MB ( a vrlo verovatn hoce ) pa bi ti mozda najbolje bilo da ih prvo pozoves i proveris da li mogu prvo da ti u njihovom servisu ugrade memoriju, da proverite da li radi i tek onda da kupis. Mislim da ce ti izaci u susret.
To su nove memorije za koje je naglaseno da su kompatibilne sa plocama koje su proizvedene od 2001. godine pa na dalje. Ako je tvoja ploca takva, onda je kupi, a ako je proizvedena ranije mozes samo da pokusas da resis problem flesovanjem biosa.
Uzmes lepo Halo oglase i nadjes likove koji prodaju SD memoriju i donesu ti memoriju kuci, pa na licu mesta vidis da li radi ili ne. Moj ti je savet da mu das tu tvoju od 128Mb i doplatis za jos jedan modul od 256Mb. Osetio bi veliku razliku. http://www.halooglasi.co.yu/6/61/1.shtm
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.