U principu ne...Trebalo bi da na ASUS-u P5N32-SLI Deluxe radi uz najnoviji bios.. jer je ona nForce 4 SLI x16 a i u specifikaciji ploce pise da podrzava procesore radjene u 65nm tehnologiji single i dual core (i mislim da je ona i jedina od nForce 4 ploca koja podrzava Dual Core procesore u 65nm tehnologiji) samo opet nisam siguran dal` sve revizije ploce to mogu... jer se negde pominje neka revizija 2.0G i cini mi se da ta ploca ima oznaku P5N32-SLI SE Deluxe (ono dodato "SE" me malo buni)... a vec na ASUS-u P5ND2 SLI Deluxe sigurno ne radi...kao i na ostalim nForce 4 plocama...
A pritom su i Pentium D procesori radjeni u 65nm tehnologiji tako da je pitanje dal` se to u specifikacijama odnosi i na Core 2 Duo procesore...!?!?!?
Imam obe ploce...ali nisam konkretno probao ni jedan procesor iz 65nm tehnologije...tako da sve ovo sto sam napisao...nije provereno u praksi... ;)
Ali da ne bi razmisljao...dal` moze ili ne moja preporuka ti je da kupis neku plocu sa 975X cipsetom...jer je skoro u istom cenovnom rangu sa ASUS P5N32-SLI Deluxe...konkretno Gigabyte GA-G1975X-C ili ASUS P5WD2-E Premium vec mogu da se nadju za oko 200-210e...
Ako ti se ne daje toliko para...uzmi neku plocu sa INTEL P965...jer ona bi trebala bez problema da podrzava Dual Core u 65nm tehnologiji...tj.Core 2 Duo...pritom obrati paznju i na reviziju procesora jer konkretno ASUS u svojoj CPU support listi ima navedene samo Core 2 Duo procesore revizije B2 !!!
Evo i jedan link na kome mozes da pokusas da nadjes odgovor...
Ako gresim neka me neko ispravi...jer bih i ja voleo da budem siguran da li je to tako ili ne... ;)
A sto se tice Pentium D 805...to bi trebalo opusteno i lepo da radi na nForce 4 chipsetu...mada se vecina ljudi uz taj procesor opredeljuje za ploce sa INTEL 945P chipsetom...verovatno zbog cene...
Na Anand tech-u su rekli da nf4sli32 podrzava ,a na Asusovom sajtu kazu da nf4sli32 podrzava dualcore a nf4sli samo singlecore procesore , sto je bez veze jer core2solo jos nije ni izasao koliko ja znam ,a kakav je tek to .... Uglavnom svi oni forsiraju patchovani 975 chipst za core2duo i to Asus pa Intel pa svi ostali . Samo sto mi zivimo u Srbiji, pa ne bi bilo lose ako neko zna sta jos od ploca podrzava ovaj procesor jer je izgleda stvarno mnogo dobar (bar po tesovima iz Anand Tech-a),cak i bazicna varijanta (6300) doduse overklokovan ,ali stabilno bez trzavica, kida AMD FX62 koji je vazio za najbrzi desktop procesor do sada i sto je jos vaznije kosta oko 200$?!!! Mislim ja jesam Intel fan , ali imam AMD jer je bio bolji do sada ,ali doslo je vreme da podignemo glavu , a dokle videcemo? U svakom slucaju bilo bi dobro da se isprati ovaj processor u svim varijantama i sa plocama koje ga podrzavaju ,jer mi se cini kao korak napred za sve... P.S.izgleda da neke Asusove ploce sa 945 cipsetom i revizijom PCB-a od 2.0 pa na dalje podrzavaju ovo cudo.
U stvari mene zanima da li postoji neka budzt ploca (do 10000din) koja podrzava sada d805 , ali da je core2duo ready? Ovo bi bila budzet konfiguracija sa dobrom perspektivom ,naravno uz solidnu graficku (barem 7600gt ili x1600xt). Ploca bi trebalo da ima i solidne overklok mogucnosti ,jer su igrice sve zahtevnije ,a graficke ne prate bas trend procesora(CPU) u pojeftinjavanju. Sta mislite da li je Nvidia izgubila sto nije pruzila sli podrsku za Intelov cipset 975? Za sada je jedino moguce uparivati 2 radeona na intelovim cipsetovima ili na nf4 sli dve Nvidijine kartice , ali kao pci 8x!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.