Pa da pojasnim pitanje. Radi se o kupovini maticne ploce,cene ploca sa cipsetom 965 su iste ili manje nego ploce sa 955.U cemu je razlika(sta je bolje kupiti). Hvala na odgovorima Pozdrav Tomislav
:: :: Pa da pojasnim pitanje :: Radi se o kupovini maticne ploce,cene ploca sa cipsetom 965 su iste ili manje nego ploce sa 955.U cemu je razlika(sta je bolje kupiti) :: Hvala na odgovorim :: Pozdrav Tomisla :: :: Bez dileme, 965 jer podrzava nove Core Duo 2 procesore za razliku od 955.
Intel je sa cipsetom 965 izbacio podrsku za ata i pata diskove i optiku , a optika koja se tera sa sata2 je za sada velika retkost i na zapadu pa ako uzmes ovu plocu mozes biti osudjen na neki eksterni opticki uredjaj koji radi preko USB-a i daleko od toga da je jeftin! Doduse neki ugradjuju neke posebne kontrolere koji koliko sam shvatio mogu da emuliraju ata i pata ,ali kako to funkcionise bas neznam , a kamo li kako je...
:: Intel je sa cipsetom 965 izbacio podrsku za ata i pata diskove i optiku , a optika koja se tera sa sata2 je za sada velika retkost i na zapadu pa ako uzmes ovu plocu mozes biti osudjen na neki eksterni opticki uredjaj koji radi preko USB-a i daleko od toga da je jeftin! Doduse neki ugradjuju neke posebne kontrolere koji koliko sam shvatio mogu da emuliraju ata i pata ,ali kako to funkcionise bas neznam , a kamo li kako je.. :: :: Ti kontroleri ne emuliraju nishta, to su ustvari posebni kontroleri koji rade isto shto i oni koji su integrisani u cipset.
U pravu je Garson , jer sam i ja to ukapirao nakon malo traganja . U svakom slucaju se izvinjavam ako sam nekoga doveo u nedoumicu mojom izjavom ,ali proverite da li doticna ploca ima Jmicron kontroler , jer mi se cini da ga nemaju sve sa cipsetom 965.( Asus P5B ga ima) `Adj u zdravlje!
P.S.(za Garsona ) otkad je bre to x1600xt (nema ga za AGP)sporiji od 7600gs?!
:: U pravu je Garson , jer sam i ja to ukapirao nakon malo traganja :: U svakom slucaju se izvinjavam ako sam nekoga doveo u nedoumicu mojom izjavom ,ali proverite da li doticna ploca ima Jmicron kontroler , jer mi se cini da ga nemaju sve sa cipsetom 965.( Asus P5B ga ima) `Adj u zdravlje :: :: P.S.(za Garsona ) otkad je bre to x1600xt (nema ga za AGP)sporiji od 7600gs? :: Nisam rekao da je 7600GS brzi, ali su veoma bliski po performansama, s tim shto je 7600GS mnogo jeftiniji.Postoje i specijalni modeli 7600GS sa DDR3 memorijom (Gainward 7600GS DDR3-135e) koji se lako overklokuju na nivo 7600GT-a.Tim je kupovina X1600XT u potpunosti obesmishljena.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.