Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pomoc oko memorije DDR
STRANA 1 OD 1
Paniqs Pomoc oko memorije DDR 29.07.2006. 13:55 T2039

status: user
broj poruka: 2
Vec sam pitao puno ljudi, ali da probam i ovde, mozda neko moze da mi pomogne. Pre oko godinu dana sam kupio kompletno novo kuciste, ali za pricu vazno samo da imam plocu Abit K8NF8, i kupio sam tada "DDR 512MB KINGMAX COLOR MODULE PC3200/400 CL2.5" i pre 2 meseca sam odlucio da qpim jos 1 isti modul, sto sam i uradio, ali kad ih ubacim u plocu blokira mi se komp.Nema smisla da se ne slazu kad su iste.E sad....rekose mi da u biosu promenim sa T1 na T2 tamo u memoriji i da bi sve trebalo da radi.Ja tamo kad nemam uopste tu opciju u biosu.Flash-ovao sam bios tako da imam najnoviju verziju sa official sajta, ali i dalje nemam tu opciju.
Da li mi ostaje jedina opcija da prodajem obe pa da pazarim 1 od 1GB ili moze nesto da se sredi? Inace na ploci imam smao 2 slota za memoriu.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Abit 30.07.2006. 03:20 #7186

broj poruka: 6645
Nisam a i mrzi me da proveravam na internetu za konkretan model tvoje ploče, ali, neverovatno mi je da Abit nema u bios-u opciju za podešavanje T parametra kod memorijskih modula koja je tolik bitna kod AMD-a.
Pre će biti da nisi otključao ručna podešavanja memorijskih parametara već je ostalo "By SPD" ili nešto slično - automatic itd. pa jednostavno nisu prikazana podešavanja memorijskih parametara. Pročitaj pažljivije uputstvo, pogotovo o overclock-u. Stvarno mi je neverovatno da bilo koji noviji Abit to nema.
Igor84 1T/2T Memory timing 30.07.2006. 11:57 #7195

broj poruka: 327
Advanced chipset features => DRAM configuration => 1T/2T Memory Timing

Paniqs Re: 1T/2T Memory timing 30.07.2006. 12:34 #7197

broj poruka: 2

:: Advanced chipset features => DRAM configuration => 1T/2T Memory Timin
::

Prijatelju mislis da nisam ovo sve prosao? Pazite ovako....uzmem onu knjizicu sto se dobije uz plocu i procesljam ceo bios i sve se poklapa sa mojim biosem u slovo, samo BOZE nedostaje samo ta jedna jedina opcija od svega ponudjenog u biosu ! ! Ajde ako nije problem reci mi gde se tacno otkljucavaju ta rucna podesavanja.... hvala ! !
skid Bios 31.07.2006. 07:45 #7210

broj poruka: 179
Kada uđeš u bios pritisni odjednom ctrl i F1 i pojaviće ti se neke skrivene opcije.
Skid

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs