Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ploce S478 i S775
STRANA 1 OD 1
izivkov ploce S478 i S775 11.07.2006. 20:53 T1979

status: user
broj poruka: 5
Imam Matsonic plocu 9147c na kojoj je Socket 478 i Intel pentium 4 procesor (nije celeron). Zanima me da li mogu taj procesor da zadrzim i uz novu plocu koja ima Socket 775?
I uopste koja je razlika medju tim plocama (S478 i S775) kada i za jedne i za druge u specifikacijama pise da su za Intel Pentium 4 procesore?

Neka preporuka za plocu, za pomenuti procesor? Voleo bih da nema integrisanu grafiku, tacnije sto manje integrisanih komponenti.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
astan :) 11.07.2006. 21:00 #6930

broj poruka: 271

Ne moze :)

Igor84 Ne moze 11.07.2006. 21:39 #6934

broj poruka: 327
Ti posedujes procesor koji ima na sebi 478 pina a hoces da ga stavis na plocu koja ima socket sa 775 pina. Fizicki je neizvodljivo.
S druge strane, ako budes dovoljno kreativan i upotrebis mehanicku obradu plocesora i-ili ploce mozda i uspes da ga uglavis. U tom slucaju ne garantujem da ce raditi.
ludi .. 12.07.2006. 15:45 #6957

broj poruka: 568
pa pazi ako postoji neki adapter moze da se sredi stvar.
mada realno mislim da taj adapter niko ne pravi.

Licence to kill

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs